Νέο σπορ SUV Skoda Kodiaq GT

Η Skoda πραγματοποίησε την επίσημη πρεμιέρα του νέου SUV μοντέλου της Kodiaq GT, το οποίο αποκαλύφθηκε στο κοινό για πρώτη φορά στην έκθεση του Γκουανγκζού της Κίνας, όπου και προορίζεται αποκλειστικά να διατεθεί.

Δείτε ακόμη: 7.000.000 κιβώτια ταχυτήτων από τη Skoda!

Το Kodiaq GT βασίζεται στο γνωστό Kodiaq, όπως διαφέρει από αυτό σημαντικά σε σχεδιασμό και παρουσιάζει ένα πιο σπορτίφ προφίλ. Το μήκους 4.634 χλστ. αμάξωμά του (4.697 χλστ. το Kodiaq) είναι παρόμοιο αισθητικά το εμπρός άκρο με το «αδελφάκι» του, όμως διαθέτει πιο κεκλιμένη γραμμή οροφής στο πίσω μέρος, σχεδιαστικό στοιχείο που δικαιολογεί και τον χαρακτηρισμό του ως κουπέ. Μεγάλες αλλαγές συναντώνται και στο πίσω άκρο, το οποίο είναι πιο αιχμηρό και έχει αλλαγμένα LED φωτιστικά σώματα, προφυλακτήρα και πόρτα του πορτ μπαγκάζ.

Το εσωτερικό του Kodiaq GT διαθέτει και αυτό σπορτίφ στοιχεία, όπως είναι κυρίως τα εμπρός, τύπου μπάκετ καθίσματα, το επίπεδο στο κάτω μέρος τιμόνι και τα διακοσμητικά πάνελ τύπου ανθρακονήματος. Παράλληλα είναι πλούσια εξοπλισμένο και εφοδιασμένο με όλα τα τελευταίας γενιάς συστήματα επικοινωνίας, συνδεσιμότητας και υποβοήθησης του οδηγού.

Δείτε ακόμη: Νέα Skoda Fabia με τιμή από 10.980 ευρώ

Την κίνηση του Kodiaq GT αναλαμβάνουν αποκλειστικά μηχανικά σύνολα βενζίνης. Πρόκειται για τους 2.0 TSI 186 hp με κίνηση στους εμπρός τροχούς και τον πιο δυνατό 2.0 TSI 220 hp σε συνδυασμό με στάνταρ τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο 7 ταχυτήτων DSG.

Παράλληλα με το Kodiaq GT, η Skoda παρουσιάζει στην έκθεση Γκουανγκζού όλη την γκάμα των SUV μοντέλων της, η οποία αποτελείται ακόμη από το Kodiaq, το Karoq και το πιο μικρό Kamiq (αποκλειστικά για την Κίνα). Να σημειωθεί ακόμα ότι η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά της Skoda από το 2010, όπου το 2017 παραδόθηκαν 325.000 οχήματα και το πρώτο δεκάμηνο του 2018 έφτασαν τα 276.300 οχήματα.

Get it on Google Play Download on the App Store