Νέο VW Touareg V8 TDI με 900 Nm ροπής

Το VW Group φαίνεται πως έχει αφήσει πίσω του τις αμαρτωλές ημέρες του Dieselgate, παρουσιάζοντας πετρελαιοκίνητα εργοστάσια παραγωγής ισχύος. Μετά το Audi SQ5, λοιπόν, σειρά παίρνει το Touareg στην προσθήκη κινητήρα TDI. Όχι απλά κινητήρα δηλαδή, αλλά του ισχυρότερου μοτέρ που τοποθετείται στην γκάμα της VW.

Δείτε ακόμα: Οι τιμές του νέου VW Touareg στην Ελλάδα (+video)

To Touareg V8 TDI ανακηρύσσεται μετά παρρησίας ως το δυνατότερο VW της σήμερον ημέρας, προσφορά των 421 ίππων και 900 Nm ροπής του 4λιτρου BiTurbo οκτακύλινδρου ντίζελ. Η πληθωρική ισχύς κατανέμεται στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης 4MOTION, αφού πρώτα περάσει από το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Πρακτικά έχουμε να κάνουμε με μια ηπιότερη και περισσότερο προσανατολισμένη στην άνεση παραλλαγή του Audi SQ7, το οποίο διαθέτει την ίδια μετάδοση και κινητήρα αλλά με ακόμα μεγαλύτερη απόδοση, της τάξης των 435 ίππων.

Οι επιδόσεις που εξασφαλίζουν αυτοί οι αριθμοί είναι επιπέδου T-Roc R, το οποίο ζυγίζει σχεδόν 1 τόνο λιγότερο. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται μετά από 4,9 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα. Παρά το θεόρατο μέγεθος και το τεράστιο βάρος, το Touareg V8 TDI δεν θα διστάσει στις στροφές καθώς διαθέτει αερανάρτηση.

Διαβάστε επίσης: BMW M5 και Mercedes-AMG E63 S «σφάζονται» στην πίστα (+video)

Εμφανισιακά όλα τα ανωτέρω δηλώνονται από την χρωμιωμένη μάσκα και το σήμα «V8» που φιλοξενεί, ενώ και οι ζάντες αλουμινίου Tirano των 19 ιντσών είναι διαθέσιμες αποκλειστικά για την κορυφαία έκδοση.

Get it on Google Play Download on the App Store