Στην παραγωγή τα VW Atlas Cross Sport και Atlas Tanoak

Το Μάρτιο του 2018 η Volkswagen είχε αποκαλύψει δύο εντυπωσιακά πρωτότυπα μοντέλα, το Atlas Cross Sport και το Atlas Tanoak, τα οποία παρουσίασε και στην Καλιφόρνια στην Εβδομάδα Αυτοκινήτου του Μοντερέι (21-26 Αυγούστου).

Διαβάστε και αυτό: Ιδιωτική συλλογή με 114 VW Golf!

Το τύπου κουπέ SUV Atlas Cross Sport θα γίνει πραγματικότητα και είναι προγραμματισμένο να μπει στην παραγωγή στις αρχές του 2019. Πρόκειται για την πιο σπορτίφ, 5θέσια εκδοχή του 7θέσιου μεσαίου SUV Atlas που διατίθεται στις Η.Π.Α. Σύμφωνα με την VW, το Atlas Cross Sport παραγωγής θα είναι πολύ κοντά σε σχεδίαση και σε τεχνολογία με το πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο εφοδιαζόταν με plug-in hybrid (PHEV) σύστημα κίνησης (με V6 3.6 λτ. κινητήρα) ισχύος 360 ίππων, ή με υβριδικό σύστημα χωρίς εξωτερική φόρτιση και απόδοση 314 ίππους. Η παραγωγή του Atlas Cross Sport θα γίνεται παράλληλα με το 7θέσιο Atlas, στο εργοστάσιο της πόλης Τσαττανούγκα, στο Τενεσί των Η.Π.Α.

Η VW εξετάζει σοβαρά να προχωρήσει στην παραγωγή και το πρωτότυπο pick-up μοντέλο Atlas Tanoak. Το εν λόγω όχημα αντιπροσωπεύει το πρώτο ελαφρύ ημιφορτηγό της VW βασισμένο στην πλατφόρμα MQB, ενώ την κίνησή του αναλαμβάνει το 3.6 λτ. V6 μηχανικό σύνολο των 280 ίππων. Αισθητικά υιοθετεί κάποια στοιχεία από το SUV, ενώ σχεδιαστικό τρικ αποτελούν οι κρυμμένες χειρολαβές των πίσω θυρών χαμηλά στην τρίτη κολόνα. Το Atlas Tanoak θα προορίζεται για την αγορά των Η.Π.Α. όπου τα πιο μεγάλα pick-up (σε σχέση με αυτά που πωλούνται στην Ευρώπη) είναι εξαιρετικά δημοφιλή.

Διαβάστε και αυτό: VW Transporter 740 PS κοστίζει όσο μια Porsche 911 Turbo S

Get it on Google Play Download on the App Store