Το νέο VW T-Cross προστατεύει και τους πεζούς (+video)

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 25 Οκτωβρίου, η Volkswagen θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου κόμπακτ SUV μοντέλου της T-Cross. Προς το παρόν η γερμανική μάρκα έχει δώσει στη δημοσιότητα κάποια βασικά στοιχεία για το αυτοκίνητο, ενώ τώρα παρουσιάζει τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που θα περιλαμβάνει.

Δείτε ακόμη: Ασύλληπτη τιμή για «καινούργιο» VW Beetle του 1964

Τα συστήματα Lane Assist (ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, με ενεργή υποβοήθηση στο τιμόνι) και το Front Assist (σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου) με City Emergency Braking (σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης) και Pedestrian Monitoring (λειτουργία αναγνώρισης πεζών) θα περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό.

Άλλα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνουν το Adaptive Cruise Control (διατηρεί αυτόματα την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα), το Blind Spot Sensor (προειδοποιεί για οχήματα στις τυφλές γωνίες) και το Rear Traffic Alert (προειδοποιεί για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω κατά την οπισθοπορεία). Επίσης, υπάρχει και το ενεργό σύστημα προστασίας των επιβατών, το οποίο κλείνει τα παράθυρα και την ηλιοροφή, σφίγγει τις ζώνες ασφαλείας και αυξάνει την πίεση στα φρένα σε περίπτωση ατυχήματος.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το ταχύτερο VW Arteon στον κόσμο (+video)

Να υπενθυμίσουμε ότι το VW T-Cross έχει μήκος 4.107 χλστ. και έχει μεγάλο πορτ μπαγκάζ που φτάνει έως τα 455 λίτρα. Για την κίνησή του θα υπάρχουν τα μηχανικά σύνολα 1.0 TSI με 95 PS και 115 PS, το 1.5 TSI 150 PS και ο ντίζελ 1.6 TDI 95 PS. Όλες οι εκδόσεις είναι προσθιοκίνητες, ενώ θα προσφέρονται και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων DSG.

https://www.youtube.com/watch?v=FMEa2PlGBqU

Get it on Google Play Download on the App Store