Νέο Volvo V60 Cross Country (+video)

Η Volvo παρουσίασε με κάθε επισημότητα το νέο V60 Cross Country, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί την crossover έκδοση του νέου V60, το οποίο πλέον διατίθεται και στην χώρα μας (δείτε εδώ τις εκδόσεις και τις τιμές του). Αυτή είναι και η πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα της σουηδικής μάρκας.

Δείτε ακόμη: Αυτά θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας 2019

Το νέο Volvo V60 Cross Country διατηρεί φυσικά τη σχεδίαση του… συμβατικού μοντέλου, μόνο που διαθέτει λεπτομέρειες που το κάνουν να διαφέρει αισθητικά αλλά και ουσιαστικά. Συνεχίζει έτσι την παράδοση που ξεκίνησαν οι προκάτοχοί του από το 1998, έχοντας αυξημένη απόσταση από το έδαφος (77 χλστ. αυξημένη από το απλό V60), χάρη στη νέα ανάρτηση, ειδικά εξελιγμένη για το V60 Cross Country, ενώ η τετρακίνηση είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του. Στάνταρ είναι και το Hill Descent Control καθώς και ένα νέο οδηγικό προφίλ για εκτός δρόμου χρήση.

Όσον αφορά στις σχεδιαστικές του αλλαγές, αυτές εντοπίζονται στις λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα, έχει να επιδείξει μαύρο πλαστικό περιμετρικά και χαμηλά στο αμάξωμα, ποδιές αλουμινίου εμπρός και πίσω στους προφυλακτήρες, ράγες οροφής και νέες ζάντες αλουμινίου. Εσωτερικά δεν έχει κάποιες αλλαγές, καθώς είναι καρμπόν το εσωτερικό του Volvo V60.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Volvo XC60 D5 AWD 235 hp

Το νέο Volvo V60 Cross Country βασίζεται και αυτό στο νέο πάτωμα SPA (Scalable Product Architecture) της σουηδικής μάρκας, ενώ έχει όλα τα τελευταία στοιχεία άνεσης και ασφάλειας της μάρκας. Το σουηδικό μοντέλο θα είναι αρχικά διαθέσιμο στις εκδόσεις T5 με μοτέρ βενζίνης 2.0 λτ. 250 ίππων και τετρακίνηση (βενζινοκίνητη) και D4 AWD (πετρελαιοκίνητη έκδοση χωρίς περαιτέρω στοιχεία), ενώ θα ακολουθήσουν υβριδικές και υβριδικές επαναφορτιζόμενες εκδόσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store