Φανταστικό Skoda Kodiaq RS για… αγρότες!

Το πρώτο SUV της Skoda με τα διακριτικά «RS», το Kodiaq RS είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο προσφέρει τα πάντα: Μεγάλες ανέσεις, χώρους, επιδόσεις, σπορ χαρακτηριστικά και πολλά ακόμη. Οι διαφορές που εμφανίζει σε σχέση με τις πιο νορμάλ εκδόσεις του Kodiaq είναι πάρα πολλές, τόσο σε αισθητικό όσο και σε μηχανικό επίπεδο.

Δείτε ακόμη: Το νέο Skoda Scala ανεβαίνει πολλά σκαλοπάτια

Να υπενθυμίσουμε ότι την κίνησή του αναλαμβάνει το μηχανικό σύνολο πετρελαίου 2.0 TDI απόδοσης 240 ίππων στις 4.000 σ.α.λ. και με ροπή 500 Nm μεταξύ 1.750-2.500 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το 7τάχυτο DSG και τη μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς, το μοτέρ επιταχύνει το βάρους 1.880 κιλών αμάξωμα στα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 221 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 6,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 167 γρ./χλμ.

Τι θα λέγατε λοιπόν για ένα Kodiaq RS με… καρότσα; Σίγουρα ένα τέτοιο μοντέλο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ πραγματικότητα, ωστόσο εικονικά μπορούμε να το δούμε μέσω της ψηφιακά επεξεργασμένης εικόνας του σχεδιαστή X-Tomi. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα ασυνήθιστο, όμως άσχημο δεν το λες. Αντιθέτως μάλιστα αρκετοί ίσως να το βρουν και ενδιαφέρον. Πάντως κάποια στιγμή θα έπρεπε οι ιθύνοντες της Skoda να βάλουν στο τραπέζι την ιδέα για νέο pick-up, το οποίο δεν αποκλείεται να σημείωνε αρκετή επιτυχία εντός και εκτός Ευρώπης.

Δείτε ακόμη: Αυτοκίνητο του 2019 στην Ελλάδα το Skoda Karoq

Get it on Google Play Download on the App Store