Κινεζο-ιταλικό supercar παντός εδάφους! (+video)

Την GFG Style λογικά δεν την έχετε ακουστά. Τον Giorgetto Giugiaro, όμως, δεν υπάρχει περίπτωση. Η εταιρία του θρυλικού Ιταλού σχεδιαστή (Fabrizzio είναι το όνομα του γιου του) πλέον έχει φτάσει στο επίπεδο να ετοιμάζει ηλεκτρικά supercars, ικανά να ανταπεξέλθουν στις πιο δύσκολες συνθήκες. Το Kangaroo είναι το τελευταίο δείγμα.

Δείτε ακόμα: Polestar 2 με 408 ηλεκτρικά άλογα και 500 χλμ. αυτονομία

Το «Κανγκουρό» είναι φιλοτεχνημένο από την πένα (ή καλύτερα, τα σχεδιαστικά προγράμματα) των Ιταλών, με την καρδιά να προέρχεται από την Κίνα. Για όσους μειδιούν στο άκουσμα της προέλευσης του ηλεκτρικού συστήματος, να θυμίσουμε πως οι Κινέζοι πλέον αποτελούν από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στον χώρο του «τετράτροχου» ρεύματος. Το όνομα του συνεργάτη ακόμα δεν αποκαλύπτεται, όμως κατά πάσα πιθανότητα είναι η Envision Energy – ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος στην Κίνα. Ιταλοί και Κινέζοι έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν για την δημιουργία πρωτοτύπων, με το Kangaroo ωστόσο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να δει το φως της παραγωγής.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά παραμένουν άγνωστα, όμως είναι σχεδόν σίγουρο πως θα διαθέτει 4 ηλεκτροκινητήρες – έναν ανά τροχό. Εκτός από τετρακίνηση διαθέτει και τετραδιεύθυνση, με τους Ιταλούς να ανακοινώνουν 3,5 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση και τελική 250 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά VW Made in China

Παρόλη την φαντασμαγορική σχεδίαση, με τις κάθετα ανοιγόμενες πόρτες, τους τεράστιους τροχούς και τις σφηνοειδείς γραμμές, οι δημιουργοί του Kangaroo υποστηρίζουν πως δεν είναι supercar, αλλά υπερ-SUV. Να μας επιτρέψουν την διαφωνία, καθώς οποιοδήποτε αυτοκίνητο έχει αυτή την εμφάνιση και κάνει 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δλ. λογίζεται αναμφισβήτητα ως υπεραυτοκίνητο. Η GFG Style υποστηρίζει πως το «Κανγκουρό» δεν διστάζει ούτε σε δύσβατους χωματόδρομους, ούτε σε χιόνια, πλασαριζόμενο ως ο ηλεκτρικός ανταγωνιστής της Lamborghini Urus. Μένει να το δούμε στην παραγωγή, ώστε να διαπιστώσουμε και τον αριθμό των ψαριών που «πιάνει» απέναντι στο «κτήνος» από την Sant’Agata.

Get it on Google Play Download on the App Store