Polestar 2 με 408 ηλεκτρικά άλογα και 500 χλμ. αυτονομία

Το δεύτερο μοντέλο της Polestar, όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, παρουσιάστηκε επίσημα και -στα χαρτιά τουλάχιστον- αποτελεί τον σοβαρότερο ανταγωνιστή του Tesla Model 3.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία του αυτοκινήτου ανήκει στην κατηγορία των crossover, συγκεκριμένα αυτή των κουπέ-SUV, οπότε ξεκινάει με πλεονέκτημα έναντι του αμερικανικού μοντέλου, το οποίο είναι αμιγώς σεντάν. Η τεχνοτροπία της Volvo είναι διάχυτη στην διαμόρφωση των φωτιστικών σωμάτων, όμως αποκλείεται να το μπερδέψεις με κάποιο από τα βενζινοκίνητα/ντίζελ «αδερφάκια» του – ούτε και με το πολύ ακριβότερο Polestar 1. To 2 βασίζεται στην πλατφόρμα CMA (όπως το XC40, για παράδειγμα) που ανέπτυξαν οι Σουηδοί με τους Κινέζους της μητρικής Lynk & Co και διαθέτει 2 ηλεκτροκινητήρες, συνδυαστικής απόδοσης 408 ίππων και 660 Nm ροπής. Η συστοιχία των μπαταριών ισχύος 78 kWh εγγυάται αυτονομία 500 χιλιομέτρων βάσει WLTP, ενώ η τοποθέτησή τους στο πάτωμα του αυτοκινήτου μειώνει -σύμφωνα με τους μηχανικούς εξέλιξης- τον θόρυβο κύλισης στην καμπίνα κατά 3,7 db, συγκριτικά με ένα Volvo XC40 εξοπλισμένο με 19αρες ζάντες.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Volvo XC40 T3 1.5 λτ. 156 PS

Η Polestar μάλιστα φροντίζει και για τους ανήσυχους οικολόγους, με την προσφορά του πακέτου Performance. Αμορτισέρ Ohlins, φρένα Brembo με χρυσαφί δαγκάνες, ζάντες 20 ιντσών και ζώνες ασφαλείας επίσης σε χρυσαφί απόχρωση αποτελούν τα προνόμια που απολαμβάνει ο οδηγός ενός 2 Performance.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η οθόνη των 11 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, η οποία είναι από τις πρώτες -αν όχι η πρώτη- που φιλοξενεί το νέο σύστημα πολυμέσων της Android και προσφέρει πλήρες πακέτο ψηφιοποίησης του αυτοκινήτου (συνδεσιμότητα από όλες τις απόψεις και έλεγχο των επιμέρους λειτουργιών των συστημάτων). Μαζί με το Android Infotainment, τα φώτα Pixel LED και οι πλαϊνοί καθρέπτες χωρίς πλαίσιο αποτελούν τις 3 πρωτιές που ενσωματώνονται στο ηλεκτρικό crossover της Polestar.

Διαβάστε επίσης: To επόμενο Volvo V40 θα είναι coupe SUV

Όλα τα ανωτέρω στην Γερμανία υπολογίζεται πως θα κοστίζουν κάτω από 50.000 ευρώ (49.990) προ φόρων, ωστόσο η Launch Edition που θα λανσαριστεί αρχικά θα κοστίζει 10.000 ευρώ παραπάνω.

Get it on Google Play Download on the App Store