Το Tesla Model 3 και επίσημα πιο γρήγορο από Ferrari!

Δεν είναι λίγες οι φορές (για την ακρίβεια, είναι πάρα πολλές) που η Tesla έχει ισχυριστεί τα…απίστευτα για τα αυτοκίνητά της. Οι συγκρίσεις με τα αντίστοιχα της Ferrari είναι μονίμως σε πρώτο πλάνο, με τα video από κόντρες Model S και Model X απέναντι σε πάσης φύσεως παρουσίες από το Μαρανέλο να ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Πλέον οι Αμερικανοί μπορούν και επίσημα να υποστηρίζουν πως ο ηλεκτρισμός είναι πιο γρήγορος από έναν μανιασμένο, ιταλικό V8.

Δείτε ακόμα: Κόντρα «βαρέων βαρών» στα υπερ-SUV (+video)

H κορυφαία έκδοση του μικρότερου Tesla, του Model 3, ονομάζεται Performance και αποδίδει 451 ίππους με 639 Nm ροπής από δυο ηλεκτροκινητήρες. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς και μπορεί να χαρίσει θεαματικότατα πλάνα, όπως αυτά που θα παρακολουθήσουμε στο σύντομο video που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική εταιρία, αλλά και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δλ. Η ουσία πέρα από το φαίνεσθαι, όμως, αφορά στη νέα λειτουργία Track Mode που επιτρέπει στο Model 3 να κάνει ταχύτερο γύρο στην πίστα του Willow Springs (από όπου είναι και οι προαναφερθείσες λήψεις) ακόμα και από μια 458 Italia!

Το Track Mode επιτρέπει ακαριαίες επεμβάσεις στην διαχείριση της ισχύος των 2 ηλεκτροκινητήρων, αλλά και του συστήματος ανάκτησης ενέργειας, βελτιστοποιώντας την πρόσφυση και μειώνοντας τις αποστάσεις φρεναρίσματος. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που εκδηλωθεί υπερστροφή μπορεί να κόψει εντελώς την παροχή από τον ένα ηλεκτροκινητήρα, μειώνοντας στο μισό το φορτίο που καταλήγει στα πίσω λάστιχα. Αναλόγως για το φρενάρισμα, όταν ο οδηγός επιβραδύνει από μεγάλη ταχύτητα το Track Mode μεγιστοποιεί την ανάκτηση ενέργειας ώστε να βοηθήσει το έργο των φρένων, μειώνοντας παράλληλα την φθορά τους.

Διαβάστε επίσης: Ferrari 488 δεν ξεφεύγει από Opel Kadett! (+video)

Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, σε συνεργασία με έναν επαγγελματία οδηγό αγώνων, μια τετράδα Michelin Pilot Sport Cup 2 και ένα σετ τακάκια της Brembo μπορούν να κάνουν το Model 3 Performance να «γυρίσει» την διαδρομή των 4 χιλιομέτρων σε 1.21.49, τη στιγμή που η Ferrari 458 Italia απαιτεί 1.22.30.

Get it on Google Play Download on the App Store