Η Tesla προσθέτει παιχνίδια Atari στο λογισμικό της! (+video)

Απ’ ό,τι φαίνεται η Tesla κάνει τα πάντα για να κρατάει τους οδηγούς των μοντέλων της απασχολημένους – και την προσοχή τους μακριά από τον δρόμο. Μετά το Autopilot, το οποίο τα βρήκε δεόντως «σκούρα» στις πρόσφατες δοκιμές του EuroNCAP για την αποτελεσματικότητα των συστημάτων αυτόνομης κίνησης, η αμερικανική εταιρία προσθέτει μια ενημέρωση στην τελευταία αναβάθμιση του λογισμικού της που θα σκορπίσει ρίγη νοσταλγίας στους απανταχού 35-40αρηδες.

Δείτε ακόμα: Mε 400 χλμ./ώρα τελική και 1.000 χλμ αυτονομία το νέο Tesla

Η κονσόλα Atari «μετενσαρκώνεται» στην οθόνη των Tesla Model 3, Model S και Model X, έχοντας αρχικά διαθέσιμα τα παιχνίδια Asteroids, Centipede, Lunar Lander και Missile Command. Ο οδηγός θα μπορεί να ψυχαγωγηθεί είτε μέσω της οθόνης αφής, είτε μέσω των χειριστηρίων από το τιμόνι για μια πιο ρετρό προσέγγιση. Οι ιθύνοντες της Tesla διαβεβαιώνουν πως η λειτουργία (με την ευφάνταστη ονομασία «Teslatari» μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, ενώ διακόπτεται αυτόματα μόλις ο οδηγός πάρει το πόδι του από το πεντάλ του φρένου ή γενικότερα διαγνωσθεί κίνηση του οχήματος.

Διαβάστε επίσης: Έλλην οδηγός: ο πιο απείθαρχος της Ευρώπης

Ο ιδρυτής της εταιρίας, Elon Musk, έχει δεσμευθεί πως η τελευταία αναβάθμιση του λογισμικού -με την ονομασία Tesla Software Version 9.0– θα αποκτήσει σταδιακά και άλλα παιχνίδια (όπως τον προσομοιωτή αγώνων οδήγησης Pole Position, όπου το εικονικό αυτοκίνητο θα κινείται στην πίστα από το πραγματικό τιμόνι και πεντάλ), αλλά και την φιλόδοξη λειτουργίες «Party» και «Camper Mode». Σύμφωνα με τον Αμερικανό μεγιστάνα, οι δυο τελευταίες λειτουργίες θα επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να διατηρεί την καμπίνα των επιβατών ζεστή και υπό μουσική υπόκρουση για 48 ώρες πριν χρειαστεί φόρτιση η μπαταρία, καθιστώντας τα Tesla τα πιο «ψυχαγωγικά και party friendly αυτοκίνητα παγκοσμίως». Προς το παρόν (και δεν είναι η πρώτη φορά) ο στόχος δεν έχει επιτευχθεί, όμως το αφεντικό της καινοτόμου φίρμας δηλώνει βέβαιο για την εξέλιξη και την επιτυχία του Version 9.0. Εμάς, πάλι, μας ενδιαφέρει να παίζει το Atari.

https://www.instagram.com/p/BpFFGcuBz3G/?utm_source=ig_web_copy_link

Get it on Google Play Download on the App Store