Lancia Thema Ferrari 8.32 σε τιμή… σοκ!

Μια φορά και έναν καιρό, η Lancia βρισκόταν σε μεγάλες δόξες και είχε στην γκάμα της αυτοκίνητα τα οποία γοήτευαν το κοινό με την κομψότητα, την πολυτέλεια αλλά και τον σπορ χαρακτήρα τους. Ένα από τα σπάνια πλέον μοντέλα που κυκλοφορούν είναι και η Lancia Thema Ferrari 8.32, η οποία κατασκευάστηκε μεταξύ 1986 και 1992 σε 3.971 αντίτυπα.

Δείτε ακόμη: Πωλούνται 148 μεταχειρισμένα Citroen CX!

Μία από αυτές είναι και η εικονιζόμενη του 1987 με δύο προηγούμενους ιδιοκτήτες και πολύ καλό ιστορικό, σύμφωνα με την αγγελία. Στον εξοπλισμό της περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- ηλιοροφή και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα εμπρός καθίσματα, ενώ έχει την εργοστασιακή της βαφή, είναι συντηρημένη με μεγάλη προσοχή, παρκαρισμένη σε γκαράζ και χρησιμοποιούνταν μόνο τα Σαββατοκύριακα για κοντινές βόλτες. Επίσης, έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα service και διατίθεται για test drive και έλεγχο σε οποιοδήποτε συνεργείο Lancia – Ferrari. Ωστόσο χιλιόμετρα δεν αναφέρονται, αλλά μόνο η πολύ υψηλή τιμή των 24.001 ευρώ που ζητείται.

Πληροφοριακά, η Lancia Thema Ferrari 8.32 (η ονομασία της προέρχεται από τους 8 κυλίνδρους και τις 32 βαλβίδες). Το V8 μηχανικό αυτό σύνολο των 3.0 λτ. που υπήρχε και κάτω από την Ferrari 308, είχε ισχύ 215 ίππων και ροπή 285 Nm. Αν και για τα σημερινά δεδομένα ακούγονται λίγα τα άλογα, τότε ήταν σε θέση να επιταχύνουν το μεγάλο αμάξωμα της Thema από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα έφτανε τα 240 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμη: Γνωρίζετε τι είναι τα συστήματα ABS, ASR και ESP;

Get it on Google Play Download on the App Store