Με 184 άλογα το νέο Mazda MX-5

H Mazda ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου MX-5, το οποίο δυναμώνει και «αγριεύει». Κάτω από το καπό ο 2.0λιτρος ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας SKYACTIV-G έχει υποστεί σημαντικές τροποποιήσεις, αποκτώντας καινούργια εισαγωγή και κυλινδροκεφαλή, αναθεωρημένα πιστόνια και νέες μπιέλες.

Δείτε ακόμα: Η χειροποίητη κατασκευή του Wankel της Mazda (+video)

Οι Ιάπωνες δηλώνουν υπερήφανοι για το νέο μοτέρ, καθώς συνδυάζει την αυξημένη απόδοση με την χαμηλή κατανάλωση. Σύμφωνα με φυλλάδιο που διέρρευσε από την Mazda, το νέο MX-5 παράγει 181 ίππους, 27 περισσότερους σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, στις 7.500 σ.α.λ.  από τις 6.800. Λεπτομερή στοιχεία κατανάλωσης δεν ανακοινώθηκαν, όμως η Mazda άφησε να εννοηθεί πως η μείωση θα είναι της τάξης του 5%.

Ανανεωμένος εμφανίζεται και ο μικρότερος κινητήρας, των 1.498 κ.εκ. Ο 1.5 SKYACTIV-G τώρα αποδίδει 132 ίππους (+2 σε σχέση με πριν), όντας επίσης πιο οικονομικός και με λιγότερες εκπομπές ρύπων.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτα λεφτά για «καινούργιο» Mazda MX-5 πρώτης γενιάς

Εμφανισιακά το ΜΧ-5 παραμένει, πρακτικά, αναλλοίωτο μέσα-έξω, με μοναδικές αλλαγές το ελαφρώς διαφορετικής σχεδίασης τιμόνι και την πιο εύχρηστη οθόνη TFT. Επιπλέον η ανανεωμένη εκδοχή του θρυλικού roadster ενσωματώνει για πρώτη φορά στην ιστορία του συστήματα ασφαλείας, όπως υποβοήθηση φρεναρίσματος πανικού (Emergency Braking Assist) και έλεγχο διατήρησης λωρίδας (Lane Departure Warning System).

Get it on Google Play Download on the App Store