Μοναδικό Dacia Duster Pickup

Το Duster το γνωρίζουμε όλοι σαν το αυτοκίνητο που εδραίωσε και ανέβασε επίπεδο την Dacia, μετά την «ανάσταση» της τελευταίας από τη Renault. Μπορεί τα Logan και Sandero να κινητοποίησαν το κοινό, όμως ήταν το μικρομεσαίο SUV αυτό που έβαλε τους Ρουμάνους στον χάρτη και τους κατέστησε σοβαρούς ανταγωνιστές στην κατηγορία των compact crossovers. Σε αγροτική έκδοση δεν το είχαμε δει, όμως.

Δείτε ακόμα: Νέα τούρμπο 1.300αρια μοτέρ για το Dacia Duster με έως 150 ίππους

Για την ακρίβεια, ο μοναδικός εκπρόσωπος της Dacia στην κατηγορία είναι η αντίστοιχη έκδοση του Logan. Εδώ μπαίνει στην εξίσωση η Romturingia, ένας καροσερίστας από την Ρουμανία που αναλαμβάνει να μετατρέψει το Duster σε ιδανικό αγροτικό για εργασίες εντός πόλης. Το αυτοκίνητο είναι ίδιο με αυτό που μπορεί να αγοράσει κανείς σε οποιαδήποτε αντιπροσωπεία της Dacia, με την διαφορά ότι τα πίσω καθίσματα, ο χώρος αποσκευών και η οροφή πάνω από αυτά έχει αντικατασταθεί από καρότσα. Ο χώρος φόρτωσης μάλιστα κατασκευάζεται από αντιολισθητικό υλικό. Κάτω από το καπό συναντάμε τον 1.500αρη dCi των 110 ίππων και σύστημα τετρακίνησης.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Dacia Duster 1.5 dCi 110 hp 4×4

Η Romturingia είχε προβεί στην ίδια «πατέντα» και για την 1η γενιά του ρουμανικού crossover, κατασκευάζοντας 500 Duster Pickup για την στελέχωση εταιρικών στόλων εγχώριων επιχειρήσεων. Προς το παρόν το συγκεκριμένο είναι μοναδικό μοντέλο, όμως δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί η ίδια τακτική και να κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων για τις ανάγκες τοπικών εταιριών.

Get it on Google Play Download on the App Store