Nissan IMs Concept: Συνδυασμός sedan & crossover!

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Detroit που άνοιξε χθες τις πύλες της, η Nissan παρουσίασε το όραμά της για τα 4θυρε κουπέ αμαξώματα και φέρει το όνομα Nissan IMs Concept.

Το όνομα του πρωτότυπου μοντέλου είναι IMs Concept, το οποίο συνδυάζει τις γραμμές ενός premium sedan με το αυξημένο ύψος που διαθέτει ένα crossover. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο, πολυτελές μοντέλο, όπου το πιο πιθανό να προαναγγέλλει και τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Nissan, αλλά και τις νέες τεχνολογίες του Nissan Intelligent Mobility.

Δείτε ακόμη: Mε 217 ίππους το νέο Nissan LEAF 3.ZERO e+

Ο σχεδιασμός του αμαξώματος είναι λιτός μεν, αλλά άκρως φουτουριστικός δε! Στο εμπρόσθιο μέρος ξεχωρίζουν τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα, όπως και πίσω, όπου υπάρχει μόνο ένα, το οποίο εκτείνεται από άκρη σε άκρη, ενώ εντυπωσιακοί είναι και οι τροχοί των 22 ιντσών. Το IMs «πατάει» σε μια νέα πλατφόρμα με δύο ηλεκτροκινητήρες (εμπρός και πίσω) που τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 115 kWh. Τα δυο ηλεκτρικά μοτέρ, στο σύνολο αποδίδουν 490 ίππους και 799 Nm ροπής, με την αυτονομία να αγγίζει τα 611 χλμ.

Διαβάστε ακόμη: Ακυβέρνητο πλοίο φορτωμένο με 3.500 Nissan

Το Nissan IMs concept ενσωματώνει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, με τον οδηγό να επιλέγει όποτε θελήσει να δώσει τον έλεγχο στο όχημα, όπου σε αυτή τη λειτουργία, το τιμόνι μαζεύεται, δίνοντάς του έτσι ακόμα περισσότερο χώρο για να κινηθεί. Η καμπίνα επιβατών έχει κατασκευαστεί από ποιοτικά υλικά, όπου ξεχωρίζουν οι χρυσές λεπτομέρειες. Το highlight σημείο είναι στο πίσω μέρος, όπου οι πλευρικές θέσεις αναδιπλώνονται δημιουργώντας το «Premier Seat». Αυτό είναι ένα άνετο, κεντρικά τοποθετημένο κάθισμα που παραπέμπει σε θρόνο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οδηγό όταν το όχημα βρίσκεται σε πλήρως αυτόνομη λειτουργία.

Get it on Google Play Download on the App Store