Σπουδαστές έκαναν το Skoda Karoq καμπριολέ

Μια διαφορετική οπτική στο δημοφιλές SUV της Skoda προσέφεραν φοιτητές του τμήματος σχεδιασμού της τσέχικης φίρμας. Οι μελλοντικοί σχεδιαστές αυτοκινήτου από την σχολή της Skoda, στο Μλάντα Μπόλεσλαβ, πήραν ένα Karoq και «οργίασαν».

Το πρότζεκτ ανατέθηκε σε μια ομάδα 23 φοιτητών τον Οκτώβριο του 2017 και μέχρι πριν λίγες μέρες, οι νεαροί/νεαρές δούλευαν πάνω στην υλοποίηση του τελικού αποτελέσματος. Και δικαιώθηκαν πλήρως για την προσπάθεια τους.

Δείτε ακόμα: Έκανε 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα με Skoda Octavia (+video)

Το μικρομεσαίο SUV διατηρεί αναλλοίωτα τα 3/4 των συνολικών διαστάσεων (μήκος, πλάτος, μεταξόνιο) με την προφανέστερη διαφορά να εντοπίζεται στην έλλειψη οροφής και μεσαίας κολόνας, αλλά και στην «καμπούρα» στο ύψος του πορτμπαγκάζ. Οι πόρτες είναι ανασχεδιασμένες, όπως επίσης οι εμπρός κολόνες και το άνοιγμα του χώρου αποσκευών.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 1.500αρης TSI των 150 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Οι επιδόσεις που προσδίδουν στο Sunroq, όπως πολύ εύστοχα ονομάστηκε το λειτουργικό πρωτότυπο, είναι στα πολύ καλά επίπεδα του κανονικού Karoq. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 8.4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική παραμένει στα 204 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Skoda Karoq Made in Germany

Οι καθηγητές των δραστήριων νεαρών εκτός από υπερήφανοι για τους μαθητές τους, δήλωσαν πως ο πήχης ανέβηκε σε δυσθεώρητα επίπεδα για το concept της επόμενης χρονιάς, που θα κληθεί να αναλάβει άλλη ομάδα φοιτητών.

Get it on Google Play Download on the App Store