Το Forease+ δείχνει το ηλεκτρικό μέλλον του smart

Το ιδιαίτερου σχεδιασμού smart Forease+ έρχεται να παρουσιαστεί στη Γενεύη, κόντρα σε ό,τι ακούγεται για το μέλλον της smart, που κάποιοι προβλέπουν ότι δεν θα είναι ιδιαίτερο μακρόβιο. Η εταιρεία μας αποκαλύπτει το όραμα της για την κατεύθυνσή της στα επόμενα χρόνια, τα οποία προμηνύονται άκρως ηλεκτρικά.

Το smart Forease+ Concept θα κάνει ντεμπούτο σε λίγες μέρες στην έκθεση της Γενεύης, αν και στους περισσότερους το όνομα Forease τους είναι ήδη γνωστό, καθώς αυτό ήταν το όνομα του πρωτοτύπου που είχε παρουσιάσει η γερμανική εταιρία στην Έκθεση του Παρισιού.

Δείτε ακόμη: Επετειακό smart χωρίς οροφή

Το νέο πρωτότυπο δεν φέρει συγκλονιστικές αλλαγές συγκριτικά με ότι είχαμε δει στο Παρίσι, αλλά εν τούτοις ξεχωρίζει με την αφαιρούμενη μαλακή οροφή πορτοκαλί χρώματος, τους τεράστιους τροχούς, τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του πίσω μέρους, τα φωτιστικά σώματα ful LED εμπρός και το εσωτερικό του, στο οποίο δεσπόζει το τιμόνι με το λειψό άνω μέρος (παραπομπή στα τιμόνια των μονοθεσίων της Formula 1 -της McLaren συγκεκριμένα- στα τέλη της δεκαετίας του 90).Σε ότι αφορά τα μηχανικά του μέρη, η φίρμα δεν αποκάλυψε το παραμικρό προς το παρόν. Το μόνο σίγουρο είναι πως ως βάση χρησιμοποιείται το μοντέλο παραγωγής ΕQ ForTwo Cabrio.

Διαβάστε επίσης: Smart «πύραυλος τσέπης» από τη Brabus

Κάτι που σημαίνει ότι το Forease+ είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Το σημαντικότερο, βέβαια, δεν είναι αυτό. Η smart έχει ήδη ανακοινώσει πως από το 2020 και έπειτα όλα τα νέα της μοντέλα θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Οπότε, επί της ουσίας, το Forease+ «φωτογραφίζει» τον διάδοχο του δημοφιλέστατου ForTwo.

Get it on Google Play Download on the App Store