Το ηλεκτρικό Mini Cooper των 90.000 ευρώ!

Ο τίτλος δεν εμπεριέχει κανένα λάθος, ούτε ίχνος υπερβολής. Πράγματι υπάρχει ένα κλασικό Mini Cooper, που κινείται αποκλειστικά με ρεύμα και κοστίζει 90.000 ευρώ!

Τα εύσημα για αυτή την προσπάθεια πηγαίνουν στην Swind, μια μικρή βρετανική εταιρία που αναλαμβάνει να μεταφέρει το όραμα του Αλέξανδρου Ισιγόνη στον 21ο αιώνα. Το Swind E Classic Mini, όπως ονομάζεται, είναι κατά βάση ένα κλασικό Cooper στο οποίο ο βενζινοκινητήρας των 1.3 λίτρων έχει αντικατασταθεί από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 110 ίππων και μια μπαταρία 24 kWh. Το συνολικό βάρος μπορεί να έχει αυξηθεί κατά 80 κιλά, όμως και πάλι παραμένει ιδιαίτερα χαμηλά, στα 720 κιλά. Η αφαίρεση του ρεζερβουάρ έχει αυξήσει τον χώρο αποσκευών στα 200 λίτρα και η τοποθέτηση της μπαταρίας, αλλά και του ηλεκτροκινητήρα, έχει βελτιώσει την κατανομή βάρους στο 57/43 από το 68/32.

Δείτε ακόμα: Πιο «καθαρό», το ίδιο ισχυρό το MINI John Cooper Works (+video)

Η ανάρτηση και τα φρένα δεν θα μπορούσαν να μείνουν εργοστασιακά, με τα τελευταία να επωφελούνται και από την παρουσία συστήματος ανάκτησης ενέργειας. Η Swind υπόσχεται αυτονομία 200 χιλιομέτρων και 4 ώρες για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, ενώ το 0-100 χλμ./ώρα δηλώνεται στα 9,2 δλ. και η τελική στα 130 χλμ./ώρα. Tα ωραία έρχονται όταν διαβάσεις τον εξοπλισμό που διαθέτει – ή καλύτερα, δεν διαθέτει- το ηλεκτρικό Mini.

Για αυτοκίνητο που κοστίζει πάνω από 20.000 ευρώ περισσότερο από την BMW 530e iPerformance (την οποία δοκιμάσαμε και μας εντυπωσίασε εδώ), θα περίμενε κάποιος να υπάρχει ηχοσύστημα, air condition ή τουλάχιστον υδραυλικό τιμόνι. Και όμως, για όλα αυτά τα αυτονόητα ο αγοραστής θα πρέπει να εκταμιεύσει επιπλέον των 90.000 για την αγορά του αγγλικού μικρού! Τα δερμάτινα και θερμαινόμενα καθίσματα, πάντως, είναι στάνταρ.

Διαβάστε επίσης: ΣΕΑΑ: Επιδότηση 3.000€ για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η παραγωγή θα περιοριστεί στις 100 μονάδες και ο κατασκευαστής δίνει εγγύηση καλής λειτουργίας 1 έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store