Βελτιωμένη Lambo Huracan Performante «κολάζει» (+video)

Η Lamborghini Huracan Performante μόνο αργή δεν είναι. Με 640 ίππους και πακέτο ενεργών αεροδυναμικών βοηθημάτων (με την εξαιρετικά εύηχη ονομασία Aerodynamica Lamborghini Attiva-ALA), ήταν για αρκετούς μήνες το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην διαβόητη διαδρομή του Nurburgring. H Novitec, ωστόσο, θεωρεί ότι οι Ιταλοί θα μπορούσαν να τα έχουν καταφέρει καλύτερα…

Δείτε ακόμα: Lamborghini-«δαίμονας» πιάνει 413 χλμ./ώρα σε 800 μέτρα! (+video)

Ο Γερμανός βελτιωτής έχει ετοιμάσει μια σειρά από βελτιώσεις για τον 10κύλινδρο σε σχήμα V κινητήρα των 5,2 λίτρων, χωρίς να προβαίνει στην ανακοίνωση νούμερων επιδόσεων ή τεχνικών χαρακτηριστικών. Για να μας εντείνει την αγωνία και να μας «ψήσει» περισσότερο, η Novitec έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες από το αμάξωμα που θα πλαισιώνει την αυξημένη δύναμη.

Πιστό στην παράδοση της εταιρίας το κιτ απαρτίζεται από ένα ολοκληρωμένο σύνολο αεροδυναμικών προσθηκών, ειδικά εξελιγμένων στην αεροδυναμική σήραγγα προκειμένου να μην εμπλακεί στην λειτουργία του ALA. Φυσικά δεν λείπουν οι νέες σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 20 και 21 ιντσών εμπρός-πίσω, η χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 35 χιλιοστά και η νέα εξάτμιση από κράμα inconel.

Διαβάστε επίσης: Βελτιωμένη Mercedes-AMG C63 S Coupe με 650 άλογα

Η Huracan Performante είναι η πιο ισχυρή 10κύλινδρη Lamborghini που έχει κατασκευαστεί ποτέ και η ταχύτερη στο να γράφει χρόνους στις πίστες. H επιτάχυνση για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα διαρκεί λιγότερο από 3 δλ. (2,8 για την ακρίβεια), η τελική ξεπερνά τα 320 χλμ./ώρα (325) και στο παλμαρέ της μετράει 8 ρεκόρ γύρου σε ισάριθμες πίστες, εκ των οποίων έχει απολέσει αυτό στο Nurburgring από την νέα Porsche 911 GT2 RS.

Get it on Google Play Download on the App Store