Ξέγνοιαστο καλοκαίρι με Nissan e-NV200 και NV300 Camper

Την ηλιόλουστη Μαδρίτη και το Σαλόνι Αυτοκινήτου που φιλοξενεί αυτές τις μέρες, επέλεξε η Nissan για να παρουσιάσει δυο νέες εκδόσεις των επιβατηγών βαν της, NV200 και NV300

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Nissan Micra 0.9 λτ. Turbo 90 PS

Tα νέα Camper υπόσχονται ξέγνοιαστες αποδράσεις και «επιστροφή στη φύση», εν όψει καλοκαιριού. Τα δύο βαν διαθέτουν πλειάδα εκδρομικών στοιχείων εξοπλισμού, καθιστώντας τα πρακτικά κινούμενα «rooms to let». Στο εσωτερικό τους μπορούν να φιλοξενήσουν άνετα μια τετραμελή παρέα, η οποία θα κοιμηθεί εξίσου απροβλημάτιστα χάρις στην οροφή που υπερυψώνεται και αποκαλύπτει μια σκηνή, ικανή να φιλοξενήσει δύο άτομα. Άλλοι δύο «ένοικοι» μπορούν να κοιμηθούν στην καμπίνα των NV, με τα καθίσματα να σχηματίζουν ένα δίκλινο κρεβάτι.

Πέρα από τον ύπνο τα δύο Camper φροντίζουν και για τη διατροφή, αλλά και τον κλιματισμό των εκδρομέων. Στο εσωτερικό συναντάμε κουζίνα -με εγκατάσταση αερίου, μάλιστα-, ψυγείο, τραπεζαρία και κλιματισμό που διατηρεί αυτόματα την θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα.

Εξωτερικά, τα e-NV200 και NV300 ξεχωρίζουν χάρις στην διχρωμία του αμαξώματος και τις βαμμένες σιδερένιες ζάντες.

Κάτω από το καπό συναντάμε δύο τελείως διαφορετικά μηχανικά σύνολα. Το NV300 διαθέτει τον πετρελαιοκινητήρα dCi των 1.6 λίτρων, με μονό (απόδοση 95 και 125 ίππων) και διπλό τούρμπο (145 ίππους). Το e-NV200 είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και χρησιμοποιεί μια μπαταρία ισχύος 40 kW/h, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία μεταξύ 200 και 300 χιλιομέτρων (αναλόγως ρυθμού κίνησης και χρήσης των συσκευών του αυτοκινήτου).

Διαβάστε επίσης: Το Nissan Navara πιο… σκληρό από ποτέ (+video)

Προς το παρόν τα δύο νέα μοντέλα είναι διαθέσιμα μόνο στην αγορά της Ισπανίας.

Get it on Google Play Download on the App Store