Έρχονται ζάντες 26 ιντσών στο βασικό εξοπλισμό

Κάτι τέτοιο πιστεύει ο επικεφαλής σχεδιαστής της General Motors Michael Simcoe, o οποίος αναφέρει ότι στο μέλλον οι ζάντες των νέων μοντέλων θα είναι αρκετά μεγαλύτερες συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν.

Όχι πολύ καιρό πριν, οι ζάντες 15 ιντσών ήταν άκρως ικανοποιητικές, ενώ αν σε ένα μοντέλο βλέπαμε 17αρες, επιφωνήματα ενθουσιασμού έβγαιναν από το στόμα μας.

Δείτε ακόμα: Audi R8 με χρυσαφί ζάντες κόβει την ανάσα

Τώρα όμως τα περισσότερα μοντέλα έρχονται από το βασικό κιόλας εξοπλισμό με ζάντες μεγάλης διαμέτρου, μιας και τα αμαξώματα είναι κι αυτά με τη σειρά τους αρκετά μεγαλύτερα. Για παράδειγμα η νέα Octavia θα πατάει πάνω σε τροχούς 19 ιντσών, ενώ το νέο Renault Scenic διαθέτει 20 ιντσών κι… ανεβαίνουμε! Τώρα, αρκετά μοντέλα έρχονται από το βασικό εξοπλισμό με τροχούς 18 ιντσών, νούμερο που πριν μερικά χρόνια θα το θεωρούσαμε υπερβολικό. «Οδεύουμε προς τις 26αρες ζάντες σιγά, σιγά», ανέφερε ο κ. Simcoe στην κοινή συνέντευξη που έδωσε με τον επικεφαλής της Brembo στη Βόρεια Αμερική, Dan Sandberg!

Διαβάστε επίσης: Καπάκια πολυτελείας για τις ζάντες από την VW

Αυτό που τόνισε ο Simcoe, είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούμε μιας και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αρκετά ομοιογενές σχεδιαστικά, ενώ στο εγγύς μέλλον θα δίνεται μεγάλη σημασία πέρα από τη σχεδίαση και στο υλικό από το οποίο θα είναι κατασκευασμένες οι ζάντες, όπου τα ανθρακονήματα αναμένεται να έχουν τον πρώτο λόγο. Όμως οι τόσο μεγάλοι τροχοί θα έχουν και μερικά αρνητικά. Όπως για παράδειγμα η αύξηση του συνολικού βάρους του αμαξώματος, αλλά και η μεγαλύτερη αντίσταση κύλισης. Κάτι που σίγουρα θα πονοκεφαλιάσει τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων.

Εν κατακλείδι, μπορεί να θέλουμε ακόμα καιρό μέχρι να φτάσουμε στο σημείο που αναφέρει ο κ. Simcoe, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τις εταιρείες να δημιουργούν ζάντες που αγγίζουν έως και τις 32 ίντσες.

 

Get it on Google Play Download on the App Store