4κύλινδρη η βασική έκδοση της νέας Toyota Supra

H φιλολογία για την ολοκαίνουργια Toyota Supra καλά κρατεί. Eίδαμε το GR Supra Racing Concept, το αγωνιστικό πρωτότυπο που παρουσίασε η Toyota στα πλαίσια του 24ωρου αγώνα στο Le Mans, στον οποίο μάλιστα κυριάρχησαν τα TS050 Hybrid. Ακολούθησε άλλο ένα πρωτότυπο, ονόματι A90 Supra, που πρόκειται για την έκδοση παραγωγής της 5ης γενιάς του εμβληματικού sportscar-αλλά μεταμφιεσμένης στα χρώματα της Gazoo Racing.

Από τεχνικής άποψης τα μόνο σίγουρα είναι πως το αποκλειστικά κουπέ αμάξωμα -αφήνοντας στην όμορη διάδοχο της BMW Z4 τον ρόλο του roadster- και ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος 3.0λιτρος εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας, τιμώντας το ένδοξο παρελθόν του 2JZ κάτω από το καπό της Supra MKIV. Η ισχύς δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα, ευρισκόμενη κάπου μεταξύ 335-350 ίππων, ενώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για ύπαρξη έκδοσης GRMN κοντά στα 400 άλογα. Άλλη μία φήμη, ωστόσο, έρχεται να αποκτήσει υπόσταση, από τα πλέον αρμόδια χείλη.

Δείτε ακόμα: Επίσημο: στις αρχές του 2019 η νέα Toyota Supra

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό «Road & Track» o αρχιμηχανικός εξέλιξης της νέας Supra, Tetsuya Tada, επιβεβαίωσε πως το τελευταίο του project θα διαθέτει βασική έκδοση με 4κύλινδρο κινητήρα. Ακόμα πιο αποκαλυπτικά ήταν έγγραφα που διέρρευσαν από την ZF, την εταιρία που ετοιμάζει τα κιβώτια για τις Supra/Z4, και αναφέρουν τον κωδικό του συστήματος μετάδοσης του ιαπωνικού μοντέλου με μια ισχύ της τάξης των 262 ίππων. Βασιζόμενοι πάλι στα λεγόμενα του Tada, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός για την ισχύ του 6κύλινδρου μοτέρ (πάνω από 330 ίππους), και με δεδομένο πως η νέα Ζ4 θα εξοπλίζεται με τον 2.0λιτρο τούρμπο της BMW απόδοσης 250 ίππων, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως η διάδοχος της θρυλικής Supra MKIV θα διαθέτει μια βελτιωμένη εκδοχή του βαυαρικού 4κύλινδρου. 

Διαβάστε επίσης: Όλες οι γενιές της Toyota Supra για τα μάτια σας μόνο (+video)

Μαζί με τα πλάνα της A90 Supra από το Goodwood Festival of Speed, αυτή η ενημέρωση είναι ό,τι πλησιέστερο έχει διαρρεύσει από τις ιαπωνικές «σφίγγες», αφήνοντάς μας με την αγωνία μέχρι το επίσημο ντεμπούτο-που δεν έχει ούτε αυτό επιβεβαιωμένη ημερομηνία, αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πραγματοποιηθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι τον προσεχή Οκτώβρη.

Get it on Google Play Download on the App Store