50 χρόνια εξέλιξης της Hyundai σε δύο λεπτά (+video)

Η Hyundai Motor Europe παρουσίασε τη νέα τηλεοπτική καμπάνια «Progress» (Εξέλιξη), με μότο της τη φράση «Next Awaits» (Περιμένοντας το επόμενο). Η φράση αυτή εσωκλείει το γεγονός ότι η εταιρία κατάφερε μέσα σε σχεδόν 50 χρόνια να γίνει η έκτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, λόγω της θέλησής της να ηγείται και να παίρνει ρίσκα χωρίς να σταματά να εξελίσσεται.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το νέο Hyundai i10

Στο ομώνυμο spot Next Awaits που προβάλλεται από τις 5 Αυγούστου στην Βρετανική τηλεόραση, η Hyundai με την τεχνική του rollback παρουσιάζει στο ευρύ κοινό τα επιτεύγματά της. Ξεκινώντας με το υδρογονοκίνητο NEXO (που αποτελεί το παρόν της εταιρίας) μας ταξιδεύει στο χρόνο, θυμίζοντάς μας μοντέλα ορόσημα για την ιστορία της φίρμας, όπως είναι το Tucson, το Coupe, το Stellar και το Pony. Το τελευταίο ήταν το πρώτο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής της Hyundai και κατασκευάστηκε μεταξύ 1975 έως 1990. To μικρομεσαίο πισωκίνητο Pony είχε εξελιχθεί από τον George Turnbull, πρώην Διευθύνων Σύμβουλο της Austin Morris στο British Leyland, ενώ για την σχεδίασή του υπεύθυνος ήταν ο διάσημος Giorgietto Giugiaro.

Γυρνώντας ακόμη πιο πίσω στο χρόνο, πριν ακόμη την ενασχόληση της με τα αυτοκίνητα η Hyundai δραστηριοποιούνταν σε έργα υποδομής στο κομμάτι των συγκοινωνιών της Νοτίου Κορέας (δρόμοι, λιμάνια, γέφυρες), συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη της χώρας. Το 1947 ιδρύθηκε η Hyundai Engineering and Construction Company. Μετά την απελευθέρωση της Νότιας Κορέας, η εταιρεία ανέλαβε να κάνει μεγάλα έργα και συνέβαλλε στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Το 1967 ιδρύθηκε η Hyundai Motor Company και ένα χρόνο αργότερα ολοκληρώθηκε το πρώτο εργοστάσιο αυτοκινήτων στο Ulsan. Σήμερα η ετήσια παραγωγή φτάνει τα 1,6 εκατομμύρια οχήματα. Επίσης, μέσω του παγκόσμιου στόλου πλοίων της και της εταιρείας παραγωγής ατσαλιού που διαθέτει, ελέγχει ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής, από την πρώτη ύλη μέχρι τη μεταφορά.

Δείτε ακόμη: Θα αγοράζατε νέο Hyundai Accent με 10.000 ευρώ;

Το spot κλείνει με την παρουσίαση των IONIQ Electric, Kona Electric και ΝΕΧΟ, αποσαφηνίζοντας στους τηλεθεατές την πρόθεση της Hyundai για εξέλιξη κινητήρων εναλλακτικών καυσίμων (ηλεκτρισμός, υδρογόνο).

Παρακολουθείστε στο παρακάτω βίντεο την εξέλιξη της Hyundai:

Get it on Google Play Download on the App Store