60% των οδηγών δεν γνωρίζει την υποχρεωτική κυκλική πορεία

Μοιάζει απίθανο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο λόγος για το ποσοστό των οδηγών που δεν γνωρίζει τι ισχύει σε μία υποχρεωτική κυκλική πορεία. Και αυτό το ποσοστό αφορά στους Άγγλους οδηγούς, καθώς είμαστε σίγουροι, πως ειδικά για τους Έλληνες θα έφτανε στο 100%. Και όχι επειδή είμαστε κακοί οδηγοί αλλά γιατί σε κάθε κυκλική πλατεία υπάρχει και διαφορετικό καθεστώς, το οποίο υποδεικνύεται από την εκάστοτε οδική σήμανση.

Δείτε ακόμη: Νέα μέθοδος κλοπής: Ανοίγουν τα αυτοκίνητα σαν… κονσέρβες.

Ας επιστρέψουμε όμως στην έρευνα που μας απασχολεί στο συγκεκριμένο θέμα και έγινε από το ΙΑΜ RoadSmart, έναν από τους μεγαλύτερους, ανεξάρτητους οργανισμούς οδικής ασφάλειας της Αγγλίας.

Σε αυτή συμμετείχαν 1.000 άτομα. Από αυτά το 50% παραδέχτηκε ότι η γνώση του επί του θέματος ήταν ελλιπής, αφού δεν μπορούσαν καν να αναγνωρίσουν το ειδικό σήμα, που υποδηλώνει την ύπαρξη υποχρεωτικής κυκλικής πορείας.

Διαβάστε επίσης: Ξέθαψε ένα χρόνο μετά Toyota, Audi και Lada: Ποιο πήρε εμπρός; (+video)

Ακόμη χειρότερα όμως, το 68% των οδηγών δεν ήξερε ποια θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά του εντός της κυκλικής πλατείας. Ποσοστά που σίγουρα σοκάρουν, καθώς είναι πολύ υψηλά και καταδεικνύουν πως πολλοί οδηγοί ανάμεσά μας δεν έχουν ιδέα για το τι πρέπει να κάνουν όταν βρίσκονται πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου τους.

Get it on Google Play Download on the App Store