Νέα μέθοδος κλοπής: Ανοίγουν τα αυτοκίνητα σαν… κονσέρβες.

Η αλήθεια είναι πως η τεχνολογία έχει επιφέρει πολλά καλά στην ζωή μας, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε πως δεν έχει φέρει και αρνητικά. Ένα από αυτά είναι το ότι στα χέρια των λάθος ανθρώπων… μπορεί να αποβεί επικίνδυνη.

Δείτε ακόμη: Προσοχή! Νέα μέθοδος κλοπής αυτοκινήτων με μπουκάλι (+video)

Το θέμα όμως είναι πως πλέον είμαστε εκτεθειμένη εμείς και τα περιουσιακά μας στοιχεία σε πολύ περισσότερους κινδύνους και μοιάζουμε πολλές φορές απροστάτευτοι απέναντι στους επιτήδειους.

Και αυτό γιατί, όπως φαίνεται οι ληστές βρίσκουν διαρκώς νέους τρόπους να μας εκπλήσσουν δυσάρεστα, καθώς πλέον έχουμε μία νέα μέθοδο κλοπής, η οποία έχει συναντηθεί προς το παρόν στην Ολλανδία. Όπως φαίνεται και στην πιο πάνω εικόνα, οι ληστές ανοίγουν σαν… κονσέρβα τον ουρανό του αυτοκινήτου. Γιατί όμως αυτό το σημείο συγκεκριμένα;

Μα γιατί από εκεί περνάνε τα καλώδια της πλαφονιέρας και έτσι μπορούν να συνδέσουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό τους και να έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου. Έτσι, μπορούν να το ξεκλειδώσουν και να εισβάλλουν σε αυτό ανενόχλητοι, απενεργοποιώντας συναγερμό κλπ.

Διαβάστε επίσης: Ξέθαψε ένα χρόνο μετά Toyota, Audi και Lada: Ποιο πήρε εμπρός; (+video)

Απέναντι σε τέτοια περιστατικά σαν αυτό, είμαστε εντελώς απροστάτευτοι και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε το αυτοκίνητό μας παρκαρισμένο σε ελεγχόμενο χώρο στάθμευσης.

Get it on Google Play Download on the App Store