Άδοξο τέλος για το φθηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και για το Tata Nano το οποίο μετά από περίπου μία δεκαετία θα δει την καριέρα του να τελειώνει, κάπως άδοξα είναι η αλήθεια… Το ινδικό αυτοκίνητο, το οποίο έγινε γνωστό ως το φθηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο, καθώς πωλούνταν κοντά στα 3.000 ευρώ (στην αγορά της Ινδίας), πλέον δεν καταφέρνει να προσελκύσει νέους αγοραστές και έτσι η Tata κατέληξε στην προφανή απόφαση να σταματήσει την παραγωγή του.

Δείτε ακόμη: Το αλουμινόχαρτο σώζει το αυτοκίνητό σου από κλοπή (+video)

Το Tata Nano παρά τις μεγάλες προσδοκίες των εμπνευστών του δεν τα κατάφερε εμπορικά, αφού η εξαιρετικά χαμηλή τιμή του μάλλον έβαζε σε σκέψεις τον κόσμο παρά τον ενθουσίαζε. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως απέτυχε παταγωδώς σε crash test και σε δοκιμές ενεργητικής ασφάλειας, δείχνοντας πως μάλλον κάποιος που θα το αγοράσει θα έπρεπε να κάνει σοβαρούς συμβιβασμούς ακόμη και στον νευραλγικό αυτόν τομέα.

Η ινδική μάρκα πάντως φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει τις προσπάθειές της, αυτή την φορά όμως με στόχο όχι να φτιάξει το φθηνότερο αυτοκίνητο αλλά το καλύτερο φθηνό αυτοκίνητο, όπως λένε οι ιθύνοντές της. Κάτι που δείχνει πως πήραν το μάθημά τους και με το παραπάνω.

Διαβάστε επίσης: Ιπτάμενο αυτοκίνητο στην τιμή κανονικού! (+video)

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως στην καλύτερή του χρονιά, που ήταν το 2010, το Tata Nano πούλησε 9.000 μονάδες, ενώ ενδεικτικό της κατρακύλας του είναι πως τον περασμένο Ιούνιο πούλησε μόλις 3 αυτοκίνητα.

Get it on Google Play Download on the App Store