Αναγέννηση του πρώτου Honda Civic Type R (+video)

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, η Honda παρουσιάζει μαζί με το επετειακό S2000 20th Anniversary, το πρωτότυπο Civic Type R EK9. Βασισμένο στο πρώτης γενιάς Civic Type R του 1999, το εικονιζόμενο μοντέλο διαθέτει πολλές εργοστασιακές αλλαγές και προσθήκες.

Δείτε ακόμη: Νέο επετειακό Honda S2000 20th Anniversary

Με την ονομασία «Civic Cyber Night Japan Cruiser 2020», το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εμφανίζει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά εξωτερικά. Αυτά αφορούν τα νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και νέο προφυλακτήρα με σπόιλερ. Στα μαρσπιέ έχουν προστεθεί ένθετα, ενώ πίσω φέρει πολλές αλλαγές στα φανάρια, στην πόρτα του χώρου αποσκευών και στον προφυλακτήρα. Η αεροτομή οροφής, οι πιο λεπτοί καθρέπτες και οι νέες ζάντες ολοκληρώνουν την εξωτερική αναβάθμιση.

Στο εσωτερικό του αναγεννημένου, πρώτης γενιάς Civic Type R υπάρχουν νέα καθίσματα της Recaro και νέος πίνακας οργάνων από το S660.

Δείτε ακόμη: Άψογο Honda CRX «έφυγε» για 30.000 ευρώ

Για τεχνικές αλλαγές δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση. Πληροφοριακά, το Civic Type R του 1999 εφοδιαζόταν με 1.6 λτ. κινητήρα ισχύος 185 ίππων στις 8.200 σ.α.λ. κα με ροπή 160 Nm στις 7.500 σ.α.λ.

Get it on Google Play Download on the App Store