Ανακοίνωση της Nissan για την απόδραση του Ghosn

Όπως ανακοινώθηκε από την Ιαπωνική Εισαγγελία, η απόδραση του πρώην προέδρου Carlos Ghosn στον Λίβανο, χωρίς την άδεια του δικαστηρίου και  κατά παράβαση των όρων της εγγύησής του, αποτελεί πράξη που αψηφά το δικαστικό σύστημα της Ιαπωνίας. Η Nissan το βρίσκει αυτό εξαιρετικά δυσάρεστο.

Δείτε ακόμη: Πρωτοποριακό ηχομονωτικό υλικό από τη Nissan

Η Nissan ανακάλυψε πολυάριθμες πράξεις κακοδιαχείρισης εκ μέρους του Ghosn, μέσω εμπεριστατωμένης και λεπτομερειακής εσωτερικής έρευνας. Η εταιρεία αποφάσισε ότι δεν ήταν κατάλληλος να εκτελέσει τα καθήκοντά του  ως εκτελεστικό μέλος και τον απομάκρυνε από όλα τα αξιώματα. Παράλληλα, η εσωτερική έρευνα ανέδειξε αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία για διάφορες παραβατικές πράξεις από τον Ghosn, συμπεριλαμβανομένης της ανακριβούς δήλωσης της αποζημίωσής του και της υπεξαίρεσης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας για ίδιον όφελος.

Δείτε ακόμη: Ξεχασμένο Nissan 300ZX cabrio με 2.946 χλμ.!

Οι συνέπειες της παράνομης συμπεριφοράς του Ghosn ήταν σημαντικές. Εκτός από τη δίωξη που του ασκήθηκε στην Ιαπωνία, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συμπεριφορά του Ghosn, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων του για την ανακριβή υποβολή δηλώσεων  σχετικά με τις απολαβές του, ήταν δόλια. Οι έρευνες στη Γαλλία, σχετικά με ενδεχόμενες παραβάσεις του, συνεχίζονται. Η Nissan θα συνεχίσει να κάνει το σωστό, σε συνεργασία με τις  δικαστικές και ρυθμιστικές αρχές, όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Δείτε ακόμη: Νέα Nissan Micra, Qashqai και X-Trail N-TEC

Η αεροπορική αναχώρηση του Ghosn από την Ιαπωνία, δεν θα επηρεάσει τη βασική πολιτική της Nissan η οποία τον θεωρεί υπεύθυνο για τις σοβαρές  παραβάσεις, που αποκαλύφθηκαν από την εσωτερική έρευνα. Η εταιρεία θα συνεχίσει να λαμβάνει τα κατάλληλα νομικά μέτρα για την απόδοση ευθυνών στον Ghosn για τη ζημιά που προκάλεσε η παράνομη συμπεριφορά του στη Nissan.

Get it on Google Play Download on the App Store