Αναλυτικά και με videos ο νέος τρόπος μέτρησης κατανάλωσης

Η 1η Σεπτεμβρίου του 2018 ήταν μία ημέρα σταθμός για την αυτοκίνηση καθώς τέθηκε σε ισχύ ο νέος τρόπος μέτρησης WLTP της κατανάλωσης των αυτοκινήτων και των εκπομπών CO2, βάσει του οποίου οι κατασκευαστές υποχρεούνται να ανακοινώνουν τα νούμερα καταναλώσεων/εκπομπών CO2 των νέων τους μοντέλων.

Διαβάστε ακόμα: Μέτρηση κατανάλωσης καυσίμου

Σε σχέση με τον προηγούμενο τρόπο μέτρησης NEDC, υπάρχουν πολλές αλλαγές, που στόχο τους έχουν οι επίσημες μετρήσεις να έρθουν πιο κοντά στην πραγματικότητα. Για αυτό το λόγο εξάλλου η μέτρηση WLTP (η οποία εξακολουθεί να είναι εργαστηριακή) συμπληρώνεται από τη μέτρηση RDE, που γίνεται σε πραγματικές συνθήκες στο δρόμο και θα επιβεβαιώνει τη μέτρηση WLTP που γίνεται στο εργαστήριο.

Ας δούμε τι αλλάζει στη μέτρηση της κατανάλωσης/ρύπων το WLTP:

1. Ο χρόνος της μέτρησης αυξάνεται στα 30 λεπτά από 20 λεπτά στο NEDC.

2. Κάθε αυτοκίνητο πραγματοποιεί μιας μεγαλύτερης διάρκειας διαδρομή προσομοίωσης (στο εργαστήριο πάντα) 23,25 χιλιομέτρων, έναντι 11 χιλιομέτρων.

3. Η διαδρομή προσομοίωσης κατά την οποία μετράται η κατανάλωση και οι ρύποι χωρίζεται σε 4 φάσεις και περιλαμβάνει μέτρηση σε χαμηλή ταχύτητα, μέση ταχύτητα, υψηλή ταχύτητα και πολύ υψηλή ταχύτητα. Σε κάθε μια από αυτές τις φάσεις το αυτοκίνητο σταματά, επιταχύνει και φρενάρει σε μια ποικιλία ενεργειών.

4. Η διαδρομή προσομοίωσης περιλαμβάνει μέτρηση σε αστικό δρόμο (52%) και σε υπεραστική διαδρομή (48%).

5. Η μέση ταχύτητα του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί από τα 34 χλμ./ώρα στα 46,5 χλμ./ώρα.

6. Η υψηλότερη πραγματική ταχύτητα έχει αυξηθεί από τα 120 χλμ./ώρα στα 131 χλμ./ώρα.

7. Οι αλλαγές των σχέσεων κατά την οδήγηση δεν είναι στάνταρ, αλλά εξαρτώνται από τον τύπο του κάθε αυτοκινήτου.

8. Οι μετρήσεις γίνονται σε θερμοκρασία 23 βαθμών κελσίου, ενώ η μέτρηση των εκπομπών CO2 διορθώνεται στους 14 βαθμούς κελσίου.

9. Για κάθε νέο μοντέλο μετρώνται δύο εκδόσεις, η πιο ελαφριά και η πιο βαριά.

Δείτε επίσης: Πρόστιμο 150€ για τους «ξεχασιάρηδες» των ΚΤΕΟ

Εν κατακλείδι αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως και οι νέες, επίσημες μετρήσεις κατανάλωσης είναι ενδεικτικές. Σκοπός τους είναι να έχουν όλα τα αυτοκίνητο ένα κοινό σημείο αναφοράς για να μπορεί να γίνει η σύγκριση. Αν και οι νέες καταναλώσεις σίγουρα θα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, στην πράξη πάντοτε η ρεαλιστική μέση κατανάλωση είναι αυξημένη, λόγω οδηγού και συνθήκες περιβάλλοντος. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά στα videos τι ακριβώς έχει αλλάξει πλέον στον τρόπο μέτρησης της μέσης κατανάλωσης των αυτοκινήτων και πως θα γίνεται αυτή.

https://www.youtube.com/watch?v=ejYzPwhDEbE

Get it on Google Play Download on the App Store