Απαγόρευση χρήσης κινητού και στους πεζούς

Μέχρι σήμερα ξέραμε τους πεζόδρομους, τους ποδηλατόδρομους και τους λεωφορειόδρομους. Πλέον, φαίνεται πως έρχεται η ώρα να μάθουμε σιγά σιγά και τους… «τηλεφωνόδρομους». Δρόμους ειδικά σχεδιασμένους για όσους πεζούς χρησιμοποιούν το κινητό τους.

Δείτε ακόμη: Η Ford οραματίζεται ένα μέλλον χωρίς φανάρια (+video)

Το μέτρο αυτό έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, προκειμένου να μειωθούν τα ατυχήματα με πεζούς που χαζεύουν στο κινητό τους και προκαλούν ατυχήματα, ενώ το συναντάμε επίσης στην Κίνα, αλλά και στην πόλη Αμβέρσα του Βελγίου.

Σε αυτούς τους ειδικούς δρόμους είναι υποχρεωμένοι οι «smombies», όπως αποκαλούνται οι πεζοί που χρησιμοποιούν κινητό, να περπατάνε. Μάλιστα την ώρα που διασχίζουν τον δρόμο, ακόμη και από πεζοδιάβαση, είναι υποχρεωμένοι να μην χρησιμοποιούν το κινητό τους. Αλλιώς θα μπορεί να βεβαιωθεί παράβαση από την τροχαία. Όπως ακριβώς γίνεται και με τους οδηγούς οχημάτων.

Διαβάστε επίσης: Σε νοιάζει που φτιάχτηκε το αυτοκίνητό σου;

Τα παραπάνω μέτρα αναμένεται να τα δούμε και σε άλλες μεγαλουπόλεις στο άμεσο μέλλον, καθώς τα ατυχήματα με πεζούς που δεν έχουν το μυαλό τους στον δρόμο αλλά στο κινητό τηλέφωνο έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Get it on Google Play Download on the App Store