Σε νοιάζει που φτιάχτηκε το αυτοκίνητό σου;

Μεγάλη έρευνα διεξήγαγε η εταιρεία Autolist σχετικά με την κατασκευή των αυτοκινήτων και το κατά πόσο επηρεάζει το αγοραστικό κοινό η χώρα στην οποία φτιάχνεται ένα αυτοκίνητο. Τα ευρήματα της έρευνας μας προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη καθώς, όπως φαίνεται οι αγοραστές, τουλάχιστον στο εξωτερικό, δε νοιάζονται ιδιαίτερα για την κατασκευαστική… καταγωγή του αυτοκινήτου τους.

Δείτε ακόμη: Έτσι φτιάχνονται καθημερινά 1.400 Ford Focus (+videos)

Συγκεκριμένα, ρωτήθηκαν 1.264 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων για το αν και κατά πόσο είναι σημαντική για αυτούς η χώρα κατασκευής του αυτοκινήτου. Το 53% απάντησε πως δεν είναι σημαντική, ενώ το 8% είπε πως δεν γνωρίζει/δεν απαντά στην ερώτηση. Το υπόλοιπο 39% απάντησε πως είναι σημαντική η χώρα κατασκευής του αυτοκινήτου και παίζει ρόλο στην αγορά τους.

Η έρευνα όμως δεν σταμάτησε εκεί και ρώτησε αν θα τους επηρέαζε στην τελική τους απόφαση το αν η χώρα κατασκευής ήταν η Κίνα. Το 49% απάντησε πως δεν θα έπαιζε κανέναν ρόλο στην απόφασή τους και δεν θα τους επηρέαζε, το 30% είπε πως θα έπαιζε κάποιο ρόλο στην απόφασή τους, ενώ το 21% δεν ήταν σίγουρο για την απάντησή του.

Διαβάστε επίσης: Νέο Ford ετοιμάζεται για παραγωγή στη Ρουμανία

Εσείς τι λέτε; Κατά πόσο θα σας επηρέαζε η χώρα κατασκευής του αυτοκινήτου που θα θέλατε να αγοράσετε; Θα έπαιζε ρόλο στην τελική σας απόφαση; Θα το αγοράζατε αν ήταν στην Κίνα;

Get it on Google Play Download on the App Store