Έτσι φτιάχνονται καθημερινά 1.400 Ford Focus (+videos)

Το νέο Focus (για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα εδώ), σύμφωνα με την Ford έχει πολλές και σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τη σχεδίασή του αλλά και όσα κρύβονται κάτω από το «φρέσκο» αισθητικά αμάξωμά του. Αυτή τη φορά θα δούμε πως κατασκευάζεται το Ford Focus, στο εργοστάσιο της μάρκας στο Saarlouis της Γερμανίας, το οποίο σύμφωνα με την ίδια είναι το από τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Κλάμα… Διαλύουν ολοκαίνουργιο Ford Focus RS (+video)

Πριν όμως δούμε πως κατασκευάζεται το αυτοκίνητο ας θυμηθούμε λίγα πράγματα για αυτό. Το νέο Ford Focus λοιπόν έχει μήκος 4.378 χλστ. (4.668 χλστ. το Wagon), πλάτος 1.825 χλστ. και ύψος 1.454 χλστ. , ενώ ο αεροδυναμικός συντελεστής του είναι στο Cd: 0,273. Στο εντελώς νέο εσωτερικό του, κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη αφής των 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό και τα λίγα επιμέρους χειριστήρια.

Το νέο Ford Focus είναι βασισμένο σε νέα και με αυξημένη ακαμψία κατά 20% πλατφόρμα η οποία ονομάζεται C2 και εκτός από τις κλασσικές εξοπλιστικές εκδόσεις Ambiente, Titanium και Trend θα υπάρχει και η ST-Line με χαμηλωμένη κατά 10 χλστ. ανάρτηση η πιο πλούσια Vignale και η crossover Active με αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 30 χλστ. και πρόσθετα προστατευτικά τμήματα περιμετρικά του αμαξώματος.

Το νέο Ford Focus θα εφοδιάζεται με τους κινητήρες βενζίνης 1.0 λτ. EcoBoost ισχύος 85 PS, 100 PS και 125 PS και 1.5 λτ. EcoBoost με 150 PS και 182 PS. Στην γκάμα των ντίζελ θα υπάρχει ο νέος 1.5 λτ. EcoBlue με 95 PS και 120 PS και ο 2.0 λτ. EcoBlue με 150 PS. Αργότερα θα προστεθεί και το κορυφαίο Focus RS με τον 2.3 λτ. EcoBoost κινητήρα και ήπιο υβριδικό σύστημα, με συνδυαστική απόδοση που θα κυμαίνεται στα 400 άλογα.

Δείτε ακόμη: Οι τεχνολογίες αιχμής του νέου Ford Focus

Ας δούμε όμως πως κατασκευάζεται το μοντέλο σε 1.400 μονάδες καθημερινά.

Get it on Google Play Download on the App Store