Ασύλληπτο 6τροχο και ατμοκίνητο Jeep Wrangler (+video)

Υπάρχει μία κάποια λογική πίσω από την μετατροπή ενός 4×4 σε 6×6. Η διαφορετικότητα, η επιβλητική εμφάνιση, ο ανυπέρβλητα σκληροτράχηλος χαρακτήρας που διέπει ένα τριαξονικό αυτοκίνητο, όλα μπορούν να δικαιολογήσουν μέχρι ενός σημείο την δημιουργία ενός 6τροχου αυτοκινήτου. Αλλά ατμοκίνητο;

Δείτε ακόμα: Παρανοϊκό κράμα Mercedes S-Class με φορτηγό! (+video)

Ουδείς γνωρίζει τα αίτια πίσω από την σύλληψη και εκτέλεση της εν λόγω δημιουργίας, με καταγωγή από την Πενσυλβάνια των Η.Π.Α. Η Hauk Designs, όπως ονομάζεται η εταιρία που κατασκεύασε αυτή την μηχανοκίνητη παραφροσύνη, τοποθέτησε μια ατμομηχανή 1.638 κ.εκ σε διάταξη V4 κάτω από το καπό του Wrangler, απόδοσης 140 ίππων. Αν η ιπποδύναμη σας φαίνεται λίγη, η ροπή των 3.390 Nm δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Για την παροχή καυσίμου φροντίζει μια δεξαμενή νερού στην καρότσα (γιατί είναι και pickup το αυτοκίνητο, εκτός όλων των άλλων), χωρητικότητας 208 λίτρων. Η αυτονομία που εξασφαλίζει δεν συγκαταλέγεται στα πλεονεκτήματα του μεταποιημένου Jeep, καθώς αν κινείται σε ταχύτητες κοντά στην τελική του (55 χλμ./ώρα, δηλαδή) το τεράστιο ντεπόζιτο θα αδειάσει μέσα σε μόλις 2,5 χιλιόμετρα!

Το συνολικό βάρος ξεπερνά τους 6 τόνους και η μετάδοση αποτελείται από το εργοστασιακό 6τάχυτο χειροκίνητο, αλλά και το «κοντό» που το συνοδεύει. Με έναν αστερίσκο: ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μόνο την 1η από το κανονικό κιβώτιο, την 1η από το κοντό και την όπισθεν.

Διαβάστε επίσης: Jeep Gladiator: Το πιο ικανό αγροτικό όλων των εποχών!

Όλα τα ανωτέρω -πλην της δεξαμενής νερού, η οποία πωλείται χωριστά- μπορούν να γίνουν δικά σας, καθώς η Hauk Designs αποφάσισε να αποχωριστεί τον 6τροχο «Φρανκενστάιν» που κατασκεύασε.

Get it on Google Play Download on the App Store