Αυτό είναι το πρώτο αυτόνομο φορτηγό της Scania!(+videos)

Το ιδιαίτερο αυτό όχημα, ονομάζεται Scania AXL και είναι το όραμα της Scania για το πώς θα είναι τα πλήρως αυτόνομα φορτηγά του μέλλοντος.

Η κλασική καμπίνα του οδηγού απουσιάζει, αλλά το εμφατικό λογότυπο της κατασκευάστριας εταιρείας κεντρίζει το βλέμμα, ενώ ενσωματώνεται και το αρθρωτό σύστημα της εταιρείας.

Δείτε ακόμα: Hyundai: Με τεχνητή νοημοσύνη αναλύει τους τραυματισμούς επιβατών!

Έν αντιθέσει με τα υπόλοιπα αυτόνομα οχήματα, το Scania AXL δεν κινείται ηλεκτρικά, αλλά από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιεί βιοκαύσιμα, αποδεικνύοντας έτσι το πώς μπορεί η νέα τεχνολογία να συμβαδίσει με την παραδοσιακή. Ιδανικό πεδίο δράσης για το αυτόνομο Scania AXL είναι τα λατομεία και τα μεγάλα εργοτάξια, αφού είναι καλά ελεγχόμενες περιοχές. Στα λατομεία, για παράδειγμα, ένα σύστημα logistics λέει στο όχημα πώς πρέπει να λειτουργήσει και που να κινηθεί. Βέβαια αυτό που αναφέρει χαρακτηριστικά η Scania, είναι πως το AXL έχει κατασκευαστεί καθαρά για επαγγελματικές ανάγκες εντός ελεγχόμενων χώρων και δεν είναι ακόμα τόσο «έξυπνο» για κίνηση εντός δρόμου.

Διαβάστε επίσης: Αυτό το Goodyear το φοράς και… πετάς! (+video)

Ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Scania, κ. Claes Erixon, δήλωσε: «Ήδη έχουμε να επιδείξουμε αυτόνομα κινούμενα οχήματα που δοκιμάζονται πιλοτικά από πελάτες μας ωστόσο, μέχρι τώρα υπήρχε πάντα θέση για τον οδηγό επί του οχήματος, προκειμένου αυτός να είναι σε θέση να παρέμβει αν αυτό χρειαστεί. Η απουσία οδηγού αλλάζει πλήρως τα δεδομένα, αν και έχουμε πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε πως έχουμε όλες τις απαντήσεις. Ωστόσο, μέσω των δοκιμών με πρωτότυπα όπως το AXL, μπορούμε να μάθουμε πολλά περισσότερα, σε σημαντικά μικρότερο χρονικό διάστημα».

Get it on Google Play Download on the App Store