Hyundai: Με τεχνητή νοημοσύνη αναλύει τους τραυματισμούς επιβατών!

Η κορεάτικη εταιρεία έχει συνάψει συνεργασία με την start-up εταιρεία από το Ισραήλ, την MDGo, με σκοπό να εξελίξουν από κοινού ένα προηγμένο σύστημα ασφαλείας το οποίο θα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Το ιδιαίτερο αυτού του συστήματος είναι πως με τη βοήθεια ενός προηγμένου αλγόριθμου, αναλύει τα χαρακτηριστικά και το σωματότυπο κάθε επιβάτη σε πραγματικό χρόνο και έτσι είναι ικανό, σε περίπτωση ατυχήματος να ενημερώσει τις αρχές για τους πιθανούς τραυματισμούς που έχει υποστεί ο καθένας, αλλά και ποια συστήματα ασφαλείας ενεργοποιήθηκαν.

Δείτε ακόμη: Οι τιμές του νέου υβριδικού ντίζελ Hyundai Tucson

Μέσα από το νέο αυτό σύστημα, οι διασώστες θα έχουν μια πλήρη και σαφή εικόνα των τραυματισμών των επιβατών εντός 7 δευτερολέπτων από τη στιγμή που έγινε το ατύχημα. Η πληθώρα αισθητήρων που θα ενσωματώνονται σε κάθε όχημα, θα είναι σε θέση να παρακολουθούν την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και διάφορες ακόμα ζωτικές λειτουργίες κάθε επιβάτη. Σύμφωνα με την Hyundai, η νέα αυτή τεχνολογία θα τοποθετηθεί στα μελλοντικά αυτοκίνητά της και σίγουρα στα αυτόνομα μοντέλα που θα εξελίξει η μάρκα. Σύμφωνα με την MDGo, το συγκεκριμένο σύστημα χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη που διαθέτει, ουσιαστικά «μαθαίνει» συνεχώς μέσα από πιθανά σενάρια ατυχήματος, αυξάνοντας έτσι την ακρίβεια των αποτελεσμάτων που θα δίνει στις ομάδες διάσωσης.

Διαβάστε επίσης: Σκληρό καρύδι το Hyundai Veloster στα crash tests (+video)

Για την νέα συνεργασία προέβη σε δηλώσεις ο Youngcho Chi, πρόεδρος και επικεφαλής Καινοτομιών της Hyundai ο οποίος ανέφερε: «H MDGo διαθέτει εξαιρετική γνώση της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία εφαρμόζεται για την ασφάλεια οδηγού κι επιβατών. Μέσω αυτού του συστήματος έχουμε σκοπό να προσφέρουμε καινοτομίες στην τομέα της ασφάλειας χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που ελέγχουν την κατάσταση των επιβατών σε πραγματικό χρόνο».

Get it on Google Play Download on the App Store