Αυτό είναι το νέο Skoda Superb

Λίγες μέρες μετά την δημοσιοποίηση του επίσημου σκίτσου από την Skoda και πριν την πρεμιέρα της 23ης Μαΐου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χόκεϊ επί πάγου στην Σλοβακία, το ανανεωμένο Superb μας δείχνει την τελική του μορφή.

Οι διαρροές μας έρχονται από την Κίνα, στην οποία το φρεσκαρισμένο μεγαλομεσαίο της τσέχικης φίρμας είναι ήδη έτοιμο να συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία. Οι διαφορές σε σχέση με το σημερινό μοντέλο είναι λίγες και στοχευμένες, προκειμένου το Superb να εναρμονιστεί με την εταιρική ταυτότητα που έχουν καθιερώσει τα Kodiaq, Karoq και εσχάτως το Scala. Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι ανασχεδιασμένος, φιλοξενώντας μεγαλύτερους προβολείς ομίχλης και πιο αιχμηρό προσανατολισμό. Η μάσκα έχει αυξημένο πλάτος και ελαφρός μικρότερο ύψος, ενισχύοντας την αίσθηση του πλάτους και ταιριάζοντας με τα επίσης πιο μακρόστενα φωτιστικά σώματα.

Δείτε ακόμα: Έκλεψαν το μοναδικό Skoda Superb Coupe του πλανήτη!

Πίσω οι αλλαγές περιορίζονται στον ανασχεδιασμό των φαναριών και την αντικατάσταση του σήματος στο κέντρο της πόρτας του πορτμπαγκάζ, με την αναγραφή ολογράφως του ονόματος «Skoda», προς όφελος της αυξημένης premium αισθητικής.

Διαβάστε επίσης: Η ακριβότερη Skoda Superb κοστίζει 136.000 ευρώ (+video)

Αναφορικά με τα μοτέρ, οι εγνωσμένης αξίας κινητήρες TSI και TDI θα συνεχίσουν να κινούν την τσεχική μπερλίνα, ενώ αναμένεται να υπάρξει και plug-in υβριδική έκδοση α λα VW Passat GTE. Να θυμίσουμε πως το υπάρχον τρίτης γενιάς σύγχρονο Superb (το πρώτο Superb παρουσιάστηκε το 1934) λανσαρίστηκε το 2015, ενώ το 2017 η παραγωγή του μοντέλου ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο οχήματα από το 2001 που ξεκίνησε το πρώτης γενιάς Superb.

Get it on Google Play Download on the App Store