Αυτό το παλιό Ford Transit έχει 650 άλογα!

Το Ford Transit από το 1965 που παρουσιάστηκε μέχρι σήμερα έχει εξυπηρετήσει εκατομμύρια επαγγελματίες και έχει κουβαλήσει αμέτρητα φορτία. Το δημοφιλές van θα το προτιμήσει κανείς για τις μεταφορικές του ικανότητες και όχι φυσικά για να τρέχει σε αγώνες.

Και όμως υπάρχει ένα και μοναδικό στον κόσμο Ford Transit 2ης γενιάς, το οποίο κρύβει στο χώρο φόρτωσης κινητήρα από Jaguar XJ220 και μάλιστα με ανεβασμένη ισχύ στους 650 ίππους! Πριν τη μετατροπή με τους 550 ίππους, το πανίσχυρο αυτό Transit επιτάχυνε στα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα έφτανε τα 274 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμη: Τι κρύβει ένα Audi R8 σε τιμή ευκαιρίας; (+video)

Το ακόμα πιο παράξενο είναι ότι δεν πήρε κάποιος αυτό το Transit για να του κάνει μετατροπή και να βάλει το συγκεκριμένο δυνατό μοτέρ, αλλά το χρησιμοποίησε η Jaguar για να δοκιμάζει τον κινητήρα που θα τοποθετούσε στην XJ220. Με αυτό τον τρόπο η βρετανική φίρμα έκανε τις μετρήσεις που ήθελε, χωρίς γίνεται αντιληπτή.

Με μια πιο προσεκτική ματιά θα δείτε ότι οι ζάντες είναι της Jaguar XJ220, ενώ στον πίσω άξονα υπάρχουν πάρα πολύ φαρδιά ελαστικά για να περάσει όλη αυτή η δύναμη στο δρόμο και μάλιστα με άδεια την καρότσα. Σίγουρα ο οδηγός αυτού του Transit XJ220 θα το ευχαριστιέται με την ψυχή του στο δρόμο και θα έχει αφήσει πολλούς πίσω του να τρώνε τον καπνό του.

Δείτε ακόμη: Ένα video γεμάτο τρακαρίσματα από το Nurburgring (+video)

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η άκρως εντυπωσιακή και με τα σημερινά δεδομένα Jaguar XJ220 εξοπλιζόταν με V6 twin-turbo κινητήρα 3.5 λτ. απόδοσης 550 ίππων και 640 Nm ροπής. Η κίνηση περνούσε στους πίσω τροχούς μέσω 5τάχυτου κιβωτίου, τα 0-100 χλμ./ώρα τα έπιανε σε σχεδόν 3,6 δλ. και η τελική ταχύτητα έφτανε τα 343 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store