Τι κρύβει ένα Audi R8 σε τιμή ευκαιρίας; (+video)

Ως γνωστόν, όσο φθηνότερο είναι ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο τόσο περισσότερα ενδέχεται να «βγάλει» στην πορεία. Ιδιαίτερα κάποια πανάκριβα μοντέλα -όπως το Audi R8– που μπορείς να τα βρεις μισοτιμής σε σχέση με άλλα αντίστοιχα, κάνουν «μπαμ» ότι το ιστορικό τους κάτι κρύβει. Ακόμα και στη χώρα μας, όπου τετράτροχα του είδους «σκοτώνονται» στο βωμό των φόρων πολυτελείας και των τεκμηρίων. Φανταστείτε στην Αμερική που το φορολογικό ζωνάρι είναι πολύ πιο χαλαρό.

Δείτε ακόμα: Πότε φθείρεται γρηγορότερα το αυτοκίνητο;

Στις Η.Π.Α, λοιπόν, είναι εξίσου εύκολο να βρει κάποιος ένα supercar σε τιμή ευκαιρίας. Τι παγίδες μπορεί να κρύβει μια τέτοια αγορά; Κυριολεκτικά, μέχρι κομμένο σασί! Όπως το συγκεκριμένο R8, το οποίο εξωτερικά φαίνεται άθικτο. Υπάρχουν κάποια μικροχτυπήματα, όμως τίποτα δεν προϊδεάζει πως χρειάζεται σπρώξιμο για να μετακινηθεί. Μια διαδικασία που αποδεικνύεται αγχωτική κοιτώντας την και μόνο, στην προσπάθεια των μηχανικών να κυλήσουν το γερμανικό υπεραυτοκίνητο στην ράμπα του φορτηγού ώστε να το ξεφορτώσουν.

Το αλουμινένιο πλαίσιο έχει ραγίσει στο σημείο μεταξύ καμπίνας επιβατών και πορτμπαγκάζ. Πίσω από το χώρο αποσκευών και πολύ κοντά στη ρωγμή (και τα δυο μπροστά από το εσωτερικό, καθότι κεντρομήχανο), βρίσκονται τοποθετημένα η μπαταρία με την ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης του ABS. Αμφότερα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, καθηλώνοντας το R8 στην ακινησία – ή την κίνηση μετά σπρωξίματος.

Διαβάστε επίσης: Audi R8 κόπηκε στα δυο

Ο YouTuber Samrack αγόρασε το εν λόγω supercar για 40.000 δολάρια, γνωρίζοντας βέβαια ότι η επισκευή του θα κοστίζει πολλά χρήματα. Μπορεί ο V8 των 4.2 λίτρων να αποδίδει απροβλημάτιστα 420 ίππους και το 6αρι χειροκίνητο κιβώτιο να τα μεταφέρει στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος quattro, όμως η συγκόλληση αλουμινίου είναι από τις πιο δύσκολες διαδικασίες – και από τις πιο δαπανηρές. Προσθέστε σε αυτό και την αντικατάσταση της μπαταρίας, μέρος της καλωδίωσης και της μονάδας του ABS και έχετε την πλήρη εικόνα της «ευκαιρίας». Όμως δεν παύει να είναι ένα -αναλογικά- οικονομικό βήμα προς την υλοποίηση ενός ονείρου.

 

Get it on Google Play Download on the App Store