Αυτόνομο αυτοκίνητο σκότωσε ποδηλάτη (+video)

Τραγικό δυστύχημα συνέβη στην Αριζόνα, όταν αυτόνομο αυτοκίνητο που ανήκει στην εταιρεία Uber παρέσυρε και σκότωσε ποδηλάτη, ο οποίος διέσχιζε τον δρόμο. Η άτυχη γυναίκα, ονόματι Elaine Herzberg, ετών 49, παρασύρθηκε από το αυτόνομης τεχνολογίας Volvo XC90 (το λογισμικό του αυτόνομου αυτοκινήτου δεν είναι δικό της).

Δείτε ακόμη: Τραγική κινέζικη αντιγραφή Mercedes με 7 ίππους!

Πίσω από το τιμόνι του, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μαθαίνουμε από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, βρισκόταν ο χειριστής Rafael Vasquez 44 ετών που δεν είχε τον έλεγχο, δεν έκανε όμως και κάποια ενέργεια για να τον ανακτήσει και να αποφευχθεί το μοιραίο. Σύμφωνα πάντοτε με την αστυνομία και το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σε πλήρως αυτόνομη φάση, δεν έκανε καμία ενέργεια για να μειώσει ταχύτητα. Ο διευθυντής της τροχαίας εκεί πάντως είπε πως η κυρία πετάχτηκε ακαριαία και μάλιστα πίσω από δέντρα και ακόμη και οδηγός να υπήρχε στο αυτοκίνητο, θα ήταν αδύνατο να προλάβει να αντιδράσει.

Η ταχύτητά του ήταν 65 χλμ./ώρα όταν έγινε το μοιραίο και η ποδηλάτης δεν πέρασε από διάβαση, κάτι που ίσως «μπέρδεψε» το αυτόνομο αυτοκίνητο. Πλέον, οι δοκιμές αυτόνομων από την Uber παύουν για την πολιτεία της Αριζόνα, οι οποίες θα συνεχιστούν αποκλειστικά στην εικονική πόλη που έχει κατασκευάσει η εταιρεία και ονομάζεται Almono.

Διαβάστε επίσης: Το μελλοντικό Audi θα είναι… drone! (+video)

Φαίνεται πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα έχουν ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουν πριν πάψουν να είναι επικίνδυνα και σίγουρα η συμπεριφορά τους απέναντι σε πεζούς και απρόβλεπτες καταστάσεις είναι ακόμη σε νηπιακό στάδιο…

Get it on Google Play Download on the App Store