Χαμός στην Fiat λόγω Ρονάλντο!

Το «μπαμ» του καλοκαιριού είναι γεγονός και, απ’ ό,τι φαίνεται, τα «σκάγια» πήραν για τα καλά την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιταλίας.

Όπως σας αποκάλυψε το Autogreeknews.gr, η Fiat διαδραμάτισε σημαντικότατο ρόλο στην μετακίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από την Ρεάλ Μαδρίτης στη Γιουβέντους. Προκειμένου να παρακαμφθούν οι διαδικασίες του Financial Fair Play και να αποφευχθούν περιστατικά Μίλαν (που αποκλείστηκε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν), το κόστος της μεταγραφής εναποτέθηκε στους ώμους τoυ ιταλικού εργοστασίου. Ένα κόστος που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, αν συμπεριλάβουμε και τον πρώτο χρόνο συμβολαίου που φέρεται να αναλαμβάνει η Fiat, φτάνοντας την συνολική εκταμίευση στα 130 εκ. Το γεγονός αυτό, πάντως, δεν μπορούμε να πούμε πως χαροποίησε ιδιαίτερα τους εργαζομένους στην φίρμα του Τορίνο…

Δείτε ακόμα: H Fiat αγοράζει τον Ρονάλντο στην Γιουβέντους!

Για την ακρίβεια, τους έστειλε στα «κάγκελα»! Ήδη το συνδικάτο ανήγγειλε 2ήμερη απεργία, με τον ορίζοντα της παύσης εργασιών να είναι αόριστος. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται καθώς, όπως υποστηρίζουν, η Fiat δαπανά τεράστια ποσά για την αγορά ενός ποδοσφαιριστή την στιγμή που οι ίδιοι υπόκεινται σε μειώσεις μισθών και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της εταιρίας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ των εργαζομένων:

«Αντιμέτωποι με τόση ενοχή δεν μπορούμε από το να προχωρήσουμε σε απεργία. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ενώ οι εργαζόμενοι εξακολουθούν για χρόνια να κάνουν τεράστιες οικονομικές θυσίες η ίδια η εταιρεία αποφασίσει να δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός ποδοσφαιριστή. Μας λένε ότι η στιγμή είναι δύσκολη. Και ενώ οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους σφίγγουν όλο και περισσότερο τις ζώνες τους, η εταιρεία αποφασίζει να επενδύσει πολλά χρήματα σε μόνο έναν άνθρωπο! Είναι εντάξει; Είναι φυσιολογικό για ένα άτομο να κερδίζει εκατομμύρια και χιλιάδες οικογένειες να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν έως τα μέσα του μήνα;

Διαβάστε επίσης: Ετοιμάζεται συμμαχία Hyundai-Fiat;

Είμαστε όλοι εξαρτημένοι από το ίδιο αφεντικό, αλλά σε αυτήν την στιγμή τεράστιας κοινωνικής δυσκολίας, αυτή η άνιση μεταχείριση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Οι εργαζόμενοι της Fiat έχουν υπηρετήσει την εταιρεία για τουλάχιστον τρεις γενιές, πλουτίζοντας όποιον κινείται γύρω στην εν λόγω εταιρεία, και σε αντάλλαγμα έλαβαν πάντα και μόνο μια ζωή δυστυχίας. Η εταιρεία θα μπορούσε να επενδύσει σε μοντέλα αυτοκινήτων που διασφαλίζουν το μέλλον των χιλιάδων ανθρώπων και όχι μόνο σε έναν άνθρωπο. Προτιμούν τον κόσμο του παιχνιδιού, την διασκέδαση για οτιδήποτε άλλο. Για τους λόγους που περιγράφονται ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης κηρύσσει απεργία από την Κυριακή (22:00) 15 Ιουλίου μέχρι την Τρίτη (06:00), 17 Ιουλίου 2018».

O επικεφαλής της Unione Sindacale di Base (ένωση συνδικαλιστικών σωματείων) και ιθύνων νους πίσω από τις κινητοποιήσεις, Ντομένικο Ντε Στράντις, ξεκαθαρίζει πως «δεν έχουμε τίποτα εναντίον του Κριστιάνο Ρονάλντο. Το πρόβλημά μας είναι μόνο οι συνθήκες φτώχειας που αντιμετωπίζουν οι εργάτες στα εργοστάσια, και όχι μόνο της Fiat. Πολλά εργοστάσια και επιχειρήσεις εν γένει έχουν κάνει πάρα πολλές απολύσεις τα τελευταία χρόνια. Από την άλλη ένα πολύ μεγάλο ποσό δαπανάται για έναν ποδοσφαιριστή χωρίς ουσιαστική εγγύηση. Όλο αυτό βιώνεται, και είναι λογικό, ως μια κοινωνική αδικία».

Get it on Google Play Download on the App Store