Χιλιάδες καινούργια Subaru πάνε στα σκουπίδια!

Άλλο ένα πρόβλημα, ίσως το σημαντικότερο που έχει ανακύψει μέχρι σήμερα, ταλαιπωρεί την Subaru, η οποία καλείται κυριολεκτικά να πετάξει στα σκουπίδια αυτοκίνητα που μόλις βγήκαν από την γραμμή παραγωγής!

Δείτε ακόμα: Αρκούδα κλείστηκε σε Subaru και το κατέστρεψε (+video)

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό portal Index.hr, η Αρχή Οδικής Ασφάλειας της Ιρλανδίας δημοσίευσε εγκύκλιο, με την οποία καλούνται να αποσυρθούν από τους δρόμους 2.107 ολοκαίνουργια Legacy και Outback. Η αιτία έχει να κάνει με σημαντικές ελλείψεις και προβλήματα, που εντοπίστηκαν στην συγκόλληση του πλαισίου! Σύμφωνα με το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, το εν λόγω ζήτημα μπορεί να προκαλέσει τεράστια θέματα στην δομική και στρεπτική ακαμψία του σασί, καθώς οι προδιαγραφές των ανοχών του πλαισίου είναι αυστηρά προκαθορισμένες και κάθε παρέκκλιση, κάνει την συμπεριφορά του μυστήριο σε ενδεχόμενο σύγκρουσης.

Όπως σημειώνεται, σε ορισμένα αυτοκίνητα οι ελλείψεις ήταν τόσο σοβαρές ώστε σε τυχόν ατύχημα ακόμα και με ταχύτητα πόλης (40-50 χλμ./ώρα), υπήρχε η πιθανότητα μέχρι και να κοπεί το σασί! Και τα χειρότερα δεν έχουν έρθει για την Subaru.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλες βλάβες σε Toyota GT86/Subaru BRZ μετά από ανάκληση

Η φύση του προβλήματος καθιστά αδύνατη την επισκευή του. Οπότε δεν μιλάμε απλά για μια ανάκληση -η οποία ούτως ή άλλως κοστίζει-, αλλά για αντικατάσταση των προβληματικών οχημάτων. Κάτι που σημαίνει πως τα προαναφερθέντα 2.107 Legacy και Outback θα καταλήξουν (στην καλύτερη) ως ανταλλακτικά, ή (στην χειρότερη) στην πρέσα.

Get it on Google Play Download on the App Store