Δαγκωτό «ναι» σε Suzuki Jimny με 5 πόρτες!

Το νέο Suzuki Jimny ακολούθησε τη φιλοσοφία του προκατόχου του, όσον αφορά στα σκληροτράχηλα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά του και τον γενικότερα off road προσανατολισμό, έχοντας δεχτεί βέβαια πολλές βελτιώσεις. Ωστόσο, ένα βασικό του μειονέκτημα παραμένουν οι χώροι. Στο πίσω κάθισμα δύο άτομα θα νιώσουν άβολα, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι πρακτικά ανύπαρκτος.

Δείτε ακόμη: Πόση αξία κρατάει το Suzuki Jimny μετά από 3 χρόνια;

Suzuki Jimny με δύο επιπλέον πόρτες δεν έχουμε δει ποτέ, όμως pick-up Jimny έχει υπάρξει. Σίγουρα αρκετοί θα ήθελαν ένα 5θυρο Jimny με μακρύτερο μεταξόνιο και πίσω τμήμα, έτσι ώστε να χωρά με περισσότερη άνεση τέσσερις επιβάτες μαζί με τις αποσκευές τους. Πως όμως θα ήταν το δημοφιλές ιαπωνικό 4×4 με 5 πόρτες και πιο μακρύ αμάξωμα; Την απάντηση δίνει ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Nikita Chuyko μέσω του ρωσικού μέσου Auto Mail. Στις ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες το… φανταστικό 5θυρο Jimny μοιάζει σαν να είναι πραγματικό, σε σημείο που θα έπρεπε η Suzuki να λάβει σοβαρά αυτή την εκδοχή.

Από την άλλη πλευρά μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν καθόλου απλή, αφού –εκτός άλλων- θα έπρεπε να μακρύνει το πλαίσιο τύπου σκάλας, να γίνουν αλλαγές στις αναρτήσεις και να τοποθετηθεί ένας πιο δυνατός κινητήρας, αφού ο 1.5 λτ. με τους 102 ίππους μάλλον θα ήταν λίγος για να «σηκώσει» επιπλέον βάρη.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Suzuki Jimny 1.5 GLX VVT 102HP

Ο γενικός διευθυντής της Suzuki Αυστραλίας είχε πει ότι «Ένα 5θυρο (Jimny) θα διεύρυνε την γκάμα των πελατών πέρα από τα άτομα που αναζητούν συγκινήσεις και περιπέτεια, αλλά και τους νέους οδηγούς που θέλουν απλά ένα χαριτωμένο 4×4.» Λέτε να το έχει βάλει ήδη στα σχέδιά της η Suzuki; Σίγουρα πάντως θα είναι ιδιαίτερο ενδιαφέρον ένα «Grand» Jimny.

Get it on Google Play Download on the App Store