Δείτε σε ποια χώρα είναι νόμιμη οδήγηση και χρήση κινητoύ

Μπορεί σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο η χρήση κινητού τηλεφώνου να απαγορεύεται κατά την διάρκεια της οδήγησης (κάτι που όλοι μας αποδεχόμαστε αφού και στην πράξη μπορούμε πολύ εύκολα να συνειδητοποιήσουμε τους κινδύνους που εγκυμονεί η οδήγηση και η ταυτόχρονη χρήση κινητού), υπάρχει όμως και κάποια χώρα η οποία πλέον επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Δείτε ακόμη: Καταστροφική η ηλεκτροκίνηση για περιβάλλον και… τσέπη;

Ο λόγος για την Ινδία, το ανώτατο δικαστήριο της οποίας αποφάσισε πως η οδήγηση αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας και η ταυτόχρονη χρήση κινητού δεν μπορεί να επιφέρει τιμωρία στον οδηγό/αναβάτη. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο της Kerala μπορεί να γίνει μόνο αν αποδειχτεί πως η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση ευθύνεται για το ατύχημα/δυστύχημα.

Διαβάστε επίσης: H Alfa Romeo «σκοτώνει» την αυτόνομη οδήγηση (+video)

Η απόφαση αυτή αθώωσε έναν οδηγό, ο οποίος μιλούσε στο κινητό ενώ οδηγούσε και η αστυνομία του έκοψε κλήση και όπως αντιλαμβάνεστε δημιουργεί δεδικασμένο και μάλιστα σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως αυτό της οδικής ασφάλειας.

Εμείς να τονίσουμε πως όλες οι έρευνες που έχουν γίνει από ινστιτούτα οδικής ασφάλειας, πανεπιστήμια κλπ. έχουν καταδείξει την επικινδυνότητα χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, η οποία χαρακτηρίζεται δολοφονική… Υπενθυμίζουμε πως και στην χώρα μας απαγορεύεται η χρήση κινητού κατά την οδήγηση αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας.

Get it on Google Play Download on the App Store