Διαρροή για τη νέα Skoda Octavia!

Από μια φωτογραφία που προέρχεται από την εφαρμογή διαμόρφωσης της νέας Skoda Octavia από το site της εταιρείας και δημοσιεύτηκε κατά λάθος, μάθαμε πως θα είναι η νέα και πολλά υποσχόμενη Octavia.

Η επίσημη παρουσίαση της 4ης γενιάς Octavia αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου, αλλά μέχρι τότε η τσέχικη εταιρεία φροντίζει να μας δίνει, άλλοτε μικρές κι άλλοτε μεγαλύτερες «γεύσεις» για το επερχόμενο μοντέλο.

Δείτε ακόμα: Πρώτη επίσημη γεύση της νέας Skoda Octavia

Αποκορύφωμα σε αυτό το παιχνίδι marketing, η κατά λάθος δημοσιευμένη εικόνα χαμηλής ανάλυσης, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Σε αυτή, φαίνεται ξεκάθαρα ο σχεδιασμός της Octavia, ο οποίος διατηρεί αισθητικά στοιχεία του προηγούμενου μοντέλου, στα οποία όμως έχουν ενσωματωθεί οι μοντέρνες πινελιές που έχουμε συναντήσει στο Scala και το Superb. Το εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζει με τα νέα φωτιστικά σώματα, αλλά και με το δυναμικό ρύγχος. Βέβαια, τα φώτα ομίχλης δεν βρίσκονται στην ίδια θέση με αυτά που απεικονίζονται στην επίσημη teaser εικόνα που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα, κάτι που ίσως έχει να κάνει με την εκάστοτε εξοπλιστική έκδοση, ενώ οι ζάντες φαίνεται να είναι 18 ιντσών, με την κωδική ονομασία Vega.

Διαβάστε επίσης: Νέα Skoda Octavia: Όλα όσα γνωρίζουμε

Το εσωτερικό θα έχει επιρροές από το Skoda Scala, ενώ θα υπάρχει και ψηφιακός πίνακας οργάνων. Για πρώτη φορά στα χρονικά η Octavia θα έχει ηλεκτρικό χειρόφρενο, κίνηση που θα προσφέρει περισσότερο χώρο μεταξύ των εμπρός επιβατών.

Σε ότι αφορά την κινητήρια γκάμα τώρα, βασικός βενζινοκινητήρας θα είναι ο 1.0 TSI με ισχύ 116 ίππων και 200 Nm ροπής, ο οποίος θα πλαισιώνεται από τους ισχυρότερους 1.5 και 2.0 TFSI, με 150 και 190 ίππους αντίστοιχα. Επιπρόσθετα θα υπάρχουν οι diesel κινητήρες1.6 TDI και 2.0 TDI, ενώ θα διατίθεται και μια G-TEC έκδοση (φυσικό αέριο). Με την τάση της εποχής να θέλει υβριδικά και ηλεκτρικά σύνολα, η νέα Octavia θα περιλαμβάνει τόσο ήπιες υβριδικές εκδόσεις όσο και plug-in hybrid με το σύστημα κίνησης των VW Golf GTE και SEAT Leon PHEV, ενώ φήμες θέλουν η κορυφαία έκδοση της Octavia, η RS να είναι υβριδική.

Get it on Google Play Download on the App Store