Δημοπρατείται η Mustang Bullitt του Steve McQueen!

H συγκεκριμένη Mustang είναι ένα από τα μοντέλα ορόσημα, τα οποία έχουν αφήσει ανεξίτηλη την υπογραφή τους τόσο στην ιστορία της αυτοκίνησης, όσο και του κινηματογράφου.

Το εν λόγω μοντέλο θα δημοπρατηθεί στις αρχές του επόμενου έτους, δίνοντας στους λάτρεις των αυτοκινήτων και στους φίλους του κινηματογράφου, την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ιδιαίτερο μοντέλο.

Δείτε ακόμα: Ford Mustang Bullitt πάει τάπα στην Autobahn (+video)

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η αξία του πρόκειται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην κατηγορία των muscle cars, δεδομένης της μοναδικότητάς του, η Ford Mustang του Steve McQueen αναμένεται να σπάσει το φράγμα των 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων υπήρχε ακόμα μια Mustang Bullitt, στην οποία είχε προσαρμοσθεί το roll cage και με την οποία γυρίστηκαν όλες οι επικίνδυνες σκηνές της ταινίας, όμως όταν η παραγωγή έλαβε τέλος οδηγήθηκε προς καταστροφή! Όμως το θρυλικό αυτοκίνητο έχει μια μακρά ιστορία και μετά την ταινία.

Διαβάστε επίσης: Νέα ειδική έκδοση Ford Mustang55 με 450 ίππους

Το 1974 αγοράστηκε έναντι 6.000 δολαρίων από τον Robert Kiernan, Jr., έπειτα από τη διαφήμιση που είδε στο περιοδικό Road & Track που με φαρδιά πλατιά γράμματα έγραφε πωλείται η Mustang Bullitt από την ομώνυμη ταινία! Για την ιστορία ήταν ο τρίτος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, έπειτα από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο. Μετά από τρία χρόνια ο Steve McQueen προσέγγισε το Kiernan για να αγοράσει το αυτοκίνητο, αλλά εκείνος αρνήθηκε να το δώσει και το άφησε στην τύχη του χωρίς να κάνει το παραμικρό restoration σε αυτό. Έπειτα από το θάνατο του τρίτου ιδιοκτήτη πέρασε στο γιό του, ο οποίος ήταν αυτός που κανόνισε με τη Ford να παρουσιαστεί στην έκθεση του Detroit την προηγούμενη χρονιά και τώρα να δημοπρατηθεί!

Για να δούμε λοιπόν πόσα εκατομμύρια θα πιάσει ένα αυτοκίνητο με τόσο μεγάλη ιστορία!

Get it on Google Play Download on the App Store