Ford Mustang Bullitt πάει τάπα στην Autobahn (+video)

Απολαύστε την επετειακή Mustang Bullitt, η οποία αποτείνει φόρο τιμής στη ομώνυμη  Mustang Bullitt του 1968, να πηγαίνει με 260 χλμ./ώρα στην Autobahn. Το βίντεο αποτυπώνει με πόση άνεση μπορεί η Mustang Bullitt να πιάσει την τελική της ταχύτητα σε ένα κομμάτι της Autobahn, στο οποίο δεν υπάρχει όριο ταχύτητας.

Δείτε ακόμη: Η Ford Mustang γιορτάζει με… donuts! (+video)

Η θηριώδης Mustang ξεκινάει να επιταχύνει δυνατά ρολαριστά κι όχι από στάση έως και την τελική των 260 χλμ./ώρα και μάλιστα το κάνει αρκετές φορές στη διάρκεια του βίντεο. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι πως η τελική ταχύτητα ήρθε με την 4η σχέση στο κιβώτιο. Προφανώς οι υπόλοιπες δυο στο 6άρι σασμάν είναι απλά για να ρίχνουν (στο μέτρο του δυνατού) την κατανάλωση καυσίμου. Ενδεικτικό της δύναμης του αυτοκινήτου είναι πως από τα 100 χλμ./ώρα έως και τα 200 χλμ./ώρα χρειάστηκαν μόλις 11 δλ.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η τελική της ισχυρότερης Mustang στην Ιστορία;

Η ειδική αυτή έκδοση με την ονομασία Bullitt εφοδιάζεται με το βενζινοκινητήρα 5.0 λτ. V8 των 475 ίππων και των 570 Nm ροπής, ο οποίος για την περίσταση συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο και με επιλογέα έχει στην κορυφή του λευκή μπάλα μπιλιάρδου, όπως ακριβώς η θρυλική Bullitt 50 χρόνια πριν. Ο δε ήχος που παράγει ο V8 κινητήρας είναι απολαυστικός.

Get it on Google Play Download on the App Store