Εκθαμβωτική Ferrari F12tdf με χρώμα Lamborghini

Aπό παλαιοτάτων χρόνων Ferrari και Lamborghini δεν «κάνουν χωριό». Και δεν μιλάμε για τις εταιρίες, αλλά για τα πρόσωπα. Από τότε που ο Ferrucio Lamborghini εξέφρασε τα παράπονά του για τα αυτοκίνητα του Enzo Ferrari στον ίδιο, εισπράττοντας την πληρωμένη απάντηση «ασχολήσου με τα τρακτέρ σου εσύ». Κατά πάσα πιθανότητα να μην είχαμε απολαύσει ποτέ «θεότητες» σαν τις Miura, Countach, Diablo, Μurcielago και Aventador αν δεν είχε ειπωθεί η φαρμακερή ατάκα του «Γέρου».

Δείτε ακόμα: Ferrari 488 GTB γίνεται F40 και μας στέλνει «στον ψυχίατρο»

Εν έτη 2018, λοιπόν, ήρθε η ώρα της συμφιλίωσης μεταξύ των δυο ογκόλιθων της αυτοκίνησης – έστω και μέσω βαφής. Η Ferrari F12tdf δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: ένας από τους πιο «άγριους» και καθαρόαιμους εκπροσώπους του Cavallino Rampante, με έναν λυσσαλέο V12 6.3 λίτρων που αποδίδει 780 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και εξασφαλίζει τελική ταχύτητα άνω των 340 χλμ./ώρα, αφού πρώτα πιάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 2,9 δλ. Η Lamborghini Aventador SV αποτελεί την αντιπρόταση της Sant’Agata: εξίσου «δαιμονισμένος» V12 6.5 λίτρων και απόδοσης 750 ίππων στις 8.700 σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δλ. και τελική ταχύτητα 350 χλμ./ώρα, με επουσιώδη διαφορά το σύστημα τετρακίνησης έναντι της παραδοσιακής πίσω κίνησης για την Ferrari. Δυο όψεις, ίδιο νόμισμα.

Διαβάστε επίσης: Η μαγεία της ενεργής αεροδυναμικής της Lamborghini σε ένα video

Ένας Ιάπωνας ανακάλυψε και μία τρίτη, συνδυάζοντας το Bronzo Masaru χρώμα που έχει τοποθετηθεί σε λίγες και εκλεκτές Aventador SV, με την F12tdf. H οπτασία ολοκληρώνεται με την διακριτική προσθήκη χρωμίου στις ζάντες αλουμινίου, την οριζόντια γραμμή στο καπό που ενώνει τους δυο πλευρικούς αεραγωγούς των φρένων και τις μαύρες δαγκάνες των φρένων.

Get it on Google Play Download on the App Store