Πωλείται ελληνικό Nissan Skyline R34 1300 ίππων! (+video)

Εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε γευτεί πολλά αυτοκίνητα που άφησαν εποχή. Είτε λόγω φορολογίας ή γενικότερης νομοθεσίας -ελληνικής ή ευρωπαϊκής-, είτε απλά γιατί οι κεντρικές αντιπροσωπείες δεν τα εισήγαγαν ποτέ, θρύλους σαν το Nissan Skyline R34 δεν τα είδαμε ποτέ επίσημα στους δρόμους μας. Ευτυχώς, υπάρχει και η ανεπίσημη οδός. Ήτοι ανεξάρτητες εισαγωγές.

Η ιαπωνική «τριανδρία» των 90’s (βλέπε Toyota Supra MKIV, Nissan Skyline R34 και Honda NSX) δεν ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα, ενώ και στις ευρωπαϊκές αγορές έκαναν περιορισμένες εμφανίσεις, με την αγγλική να κατείχε τη μερίδα του λέοντος ελέω και κοινής τοποθέτησης τιμονιού με την Ιαπωνία. Ο «Godzilla» που θαυμάζουμε σήμερα, ήταν ένα από τα πρώτα R34 στην Ευρώπη που πλησίασαν τους 1.000 ίππους, ενώ τη δεδομένη στιγμή πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα παγκοσμίως που ξεπερνούν αυτό το όριο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά.

Δείτε ακόμα: Ελληνική Toyota Supra «αρρωσταίνει» την παραλιακή

Για όσους ασχολούνταν παλαιότερα με underground καταστάσεις και αγώνες dragster, το «τέρας» της Stratis Autosport είναι ίνδαλμα. Ο Έλληνας βελτιωτής όχι μόνο πέρασε από τα σύνορα το R34, αλλά το βελτίωσε ολιστικά. Όχι μόνο περίλαβε τον RB26DETT στις περιποιήσεις, αλλά μελέτησε διεξοδικά τις δυνάμεις που ασκούνται στο πλαίσιο και την ανάγκη για παραγωγή κάθετης δύναμης, δημιουργώντας ένα μοναδικό Skyline στην Ευρώπη το οποίο δεν «εκτελούσε» μόνο στις ευθείες, αλλά «θέριζε» τον ανταγωνισμό και στις στροφές.

Αρχικά βρισκόταν στην περιοχή των 800 ίππων, όμως με την πάροδο των ετών και της εξέλιξης έφτασε στα 1.300 άλογα! Η λίστα με τις βελτιώσεις είναι αναρίθμητες, περιλαμβάνοντας ενισχύσεις στο πλαίσιο, καπό-πόρτες-καπό-πορτμπαγκάζ από ανθρακονήματα, αγωνιστική και πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση, αναβαθμισμένα διαφορικά και κιβώτιο, υπερκυβισμό στα 2.8 από 2.6 λίτρα του εξακύλινδρου εν σειρά, αντικατάσταση των περισσότερων κινούμενων μερών κλπ.

Διαβάστε επίσης: Ελληνική Lancia Delta Integrale Martini πωλείται για 129.000 ευρώ!

Το αυτοκίνητο είναι μοντέλο του 2001, αριστεροτίμονο και διαθέτει ελληνικές πινακίδες, οπότε δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα με την γραφειοκρατία. Η τιμή του βρίσκεται στις 97.000 ευρώ και δεδομένου πως το καινούργιο GT-R των 570 ίππων ξεκινά από τις 176.500, κρίνεται ως άκρως ικανοποιητική. Στο video ένα μικρό δείγμα του τρόμου που σπέρνει στο πάτημα του γκαζιού, από την εποχή που απέδιδε «μόλις» 750 άλογα.

Get it on Google Play Download on the App Store