Ένα SUV με μοτέρ από στρατιωτικό άρμα

Ένας Ρώσος σχεδιαστής οχημάτων ονόματι Genadij Chainov, ο οποίος έφυγε από τη ζωή προ ενός μήνα, είχε σχεδιάσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του, διάφορα εκκεντρικά οχήματα. Όμως, αυτό που ανακάλυψαν μετά το θάνατό του εξέπληξε τους πάντες!

Το 1990 γεννήθηκε η ιδέα για την κατασκευή του SUV μοντέλου, το οποίο ονόμασε «Uranus». Πέρα από το εμφατικό παρουσιαστικό, ο κατασκευαστής του, ως μια μοναδική πινελιά πρόσθεσε έναν 6κύλινδρο κινητήρα, χωρητικότητας 16 λίτρων!

Δείτε ακόμα: Κινητήρας τανκ «βρυχάται» μετά από 28 χρόνια! (+video)

Ο θηριώδης κινητήρας με άμεσο ψεκασμό, έχει τον κωδικό «UTD-20» και εξοπλίζει στρατιωτικά οχήματα κι άρματα μάχης. Το τελικό σκίτσο του SUV Uranus, δημιουργήθηκε το 1998. Ένας και μοναδικός πελάτης, είχε καταβάλει τα χρήματα για την κατασκευή του και μετά από 12 μήνες ξεκίνησε το project. Ομολογουμένως, η κατασκευή είναι αρκετά περίτεχνη, με το πλαίσιο να είναι κατασκευασμένο από τέσσερις δοκούς από ατσάλι, συγκολλημένες μεταξύ τους. Στο εμπρόσθιο τμήμα υπάρχει μια ακόμα κατασκευή, πάνω στην οποία έχει πατήσει το κιβώτιο ταχυτήτων, προερχόμενο από το στρατιωτικό όχημα μεταφοράς προσωπικού ZIL-131. Η ανάρτηση είναι ανεξάρτητη για κάθε τεράστιο τροχό με υδραυλικά αμορτισέρ, ενώ υπάρχουν δυο δεξαμενές καυσίμου, με χωρητικότητα 120 λίτρα, που έχουν τοποθετηθεί δεξιά κι αριστερά του οχήματος.

Διαβάστε επίσης: Το πιο χλιδάτο τανκ όλων των εποχών! (+video)

Η κατασκευή του αυτοκινήτου ολοκληρώθηκε μεταξύ 2003 και 2004, αλλά ο πελάτης (ο οποίος ήταν ένας Ρώσος πολιτικός) δεν χρησιμοποίησε ποτέ το αυτοκίνητο. Έτσι λοιπόν για δέκα ολόκληρα χρόνια το Uranus είχε μείνει να σκονίζεται σε κάποιο γκαράζ, ώσπου βρέθηκε ένας νέος ιδιοκτήτης. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες δεν αναφέρουν αν το χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά του, ή απλά το έχει σαν έκθεμα στο γκαράζ του. Αλλά είμαστε σίγουροι πως αν βγει στο δρόμο θα γίνει σίγουρα το θέμα της ημέρας.

Get it on Google Play Download on the App Store