Έρχεται το νέο Mitsubishi Colt

To Colt είναι από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Mitsubishi, όμως από το 2013 και μετά απουσιάζει από την γκάμα της ιαπωνικής εταιρίας. Τον ρόλο του -μερικού- αντικαταστάτη ανέλαβε το Space Star, το οποίο «πατάει» σε δύο κατηγορίες: τα μικρά -από πλευράς τιμολογιακής και εμπορική τοποθέτησης- και τα σουπερμίνι, στο θέμα των εξωτερικών διαστάσεων. Οι εκπρόσωποι «των τριών διαμαντιών» έχουν ανακοινώσει την επιστροφή του Colt το 2020 και αυτές οι ψηφιακές εικόνες, μας δίνουν μια πολύ καλή ιδέα για το πώς θα μοιάζει.

Προϊόν του Ούγγρου σχεδιαστή Gábor Farkas, τα σχέδια ακολουθούν πιστά την σχεδιαστική τεχνοτροπία «Robust & Ingenious» που γνωρίσαμε στο νέο Eclipse Cross. Η κεντρική εισαγωγή σε σχήμα ασπίδας και η προεξέχουσα μάσκα α λα ρύγχος καρχαρία, που χαρακτηρίζουν την σχεδιαστική ταυτότητα όλων των νέων Mitsubishi, δεσπόζουν. Οι επιρροές από το μεσαίο crossover συνεχίζονται και στο πίσω μέρος, με τα ενιαία πίσω φωτιστικά σώματα.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Nissan Micra 0.9 λτ. Turbo 90 PS

Στο προφίλ τα προσχέδια του Colt φανερώνουν τη συγγένεια με τα Renault Clio και Nissan Micra, κάτι διόλου τυχαίο καθώς θα μοιράζεται το πάτωμα με αυτά τα δύο μοντέλα, αποτελώντας το πρώτο «τέκνο» της συνεργασίας μεταξύ του ομίλου Renault-Nissan και της Mitsubishi. Οι κρυφές χειρολαβές των πίσω θυρών αποτελούν στοιχείο τόσο του Clio όσο και του Micra, ενώ οι διακριτικοί «ώμοι» στις πίσω πόρτες και τα φτερά πρακτικά ταυτίζονται με το γαλλικό σουπερμίνι.

Στο εσωτερικό συνδυάζεται ο μινιμαλισμός του σημερινού Space Star με την μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλας, με καταγωγή από τα Clio και Micra. Ο λεβιές του αυτόματου κιβωτίου προέρχεται από το Eclipse Cross, όπως και το touchpad πίσω του για τον χειρισμό των λειτουργιών του συστήματος πολυμέσων.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Renault Clio 1.5 dCi 110 PS

Αναφορικά με τα μηχανικά μέρη, δεν έχει διαρρεύσει η παραμικρή πληροφορία. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο 1.500αρης MIVEC Turbo των 160 ίππων θα βρει τον δρόμο προς το μηχανοστάσιο του νέου Colt, πιθανόν αναβιώνοντας το -δημοφιλέστατο στην Ελλάδα- CZT.

Get it on Google Play Download on the App Store