Έρχεται το πολυαναμενόμενο Hyundai pick-up

Εδώ και τέσσερα χρόνια αναμένουμε τον ερχομό του pick-up της Hyundai, το οποίο γνωρίσαμε για πρώτη φορά στην έκθεση του Ντιτρόιτ το 2015, ως το πρωτότυπο Santa Cruz. Παρότι το πράσινο φως για την παραγωγή έχει δοθεί ήδη δυο φορές, μοντέλο παραγωγής δεν έχουμε δει ακόμα!

Δείτε ακόμα: Ποιο νέο Hyundai είναι αυτό για την Ευρώπη;

Όμως, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Hyundai, κ. Michael O’ Brien, το λανσάρισμα του μοντέλου θα πραγματοποιηθεί λίαν συντόμως, με την κατασκευή του να λαμβάνει χώρα στη Βόρεια Αμερική, όπως δήλωσε κι ο ίδιος: «Θα είναι ένα ευέλικτο όχημα, το οποίο θα δημιουργήσει μια νέα κατηγορία αγοραστών και πρέπει να κατασκευαστεί στη Βόρεια Αμερική». Το πρέπει της δήλωσης έγκειται στο γεγονός πως αν το μοντέλο κατασκευαστεί εκεί, τότε αποφεύγεται ο επιπλέον φόρος της τάξης του 25% που επιβάλλεται στα εισαγόμενα ημιφορτηγά.

Διαβάστε επίσης: «Αλεξίσφαιρος» ο ντίζελ της Hyundai σε γερμανικές δοκιμές

Άλλωστε η Ηyundai στο εργοστάσιο της Αλαμπάμα κατασκευάζει τα Elantra, Sonata και Santa Fe και ίσως εκεί να υλοποιηθεί η κατασκευή του νέου pick-up, μιας κι οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις μπορούν να παράγουν περίπου 400.000 αυτοκίνητο το χρόνο.

Get it on Google Play Download on the App Store